Miljardärens nya köp: Superstjärnan

Tjänat över en miljon dollar.

TRAV

Här är miljardären och storhästägaren Bengt Ågerups nya topphäst.

Ågerup har köpt unghäststjärnan Pastor Stephen från USA.

– Med över en miljon dollar på kontot och ett vinnarrekord på 1.10,1 säger en hel del om vad det rör sig om för häst, berättar Stall Zet på hemsidan.

Bengt Ågerup

Företagaren och miljardären Bengt Ågerup satsar stort på travsporten och driver Stall Zet tillsammans med amatörtränaren Daniel Redén.

Nu är det klart att stallet har investerat i en ny storstjärna. På hemsidan rapporterar storhästägaren att han har köpt unghäststjärnan Pastor Stephen, som var en av USA:s bästa tvååringar.

”Vi kan med stolthet presentera ett av våra senaste nyförvärv från USA, han blev vald till årets tvååring i Nordamerika och var en av favoriterna till Hambot.  Med över en miljon dollar på kontot och ett vinnarrekord på 1.10,1 säger en hel del om vad det rör sig om för häst. En hovbensfraktur satte stopp för avslutningen på 2011, men läkningen pågår och allt ser bra ut”, rapporterar Stall Zet.

En häst för Elitloppet

Hästen hyllas även av sin tidigare tränare Jimmy Takter.

”Pastor Stephen är en av de bättre två-åringar jag sett har i USA, sedan jag kom hit 1982”.

 ”I mitt tycke är en fullt frisk Pastor Stephen en mycket seriös Elitloppskandidat och senare en av de mest intressanta avelshingst-prospekt som importerats till Sverige på många år”, berättar han på Stall Zets hemsida.