Premiär för ny travdokumentär

TRAV

Här är travtränaren som porträtteras i en ny dokumentär.

Den 29 januari är det premiär för  ”Skitamatören från Tranemo” i TV4 Sport.

– Det ska bli vansinnigt spännande, säger travtränaren Hans Klasson.

Hans Klasson.

Hans Klasson, en 73-årig travamatör från Tranemo, följs i TV4:s nya travdokumentär som gjorts av TV4-profilen Kajsa Gustafsson och fotografen David Lidestedt.

I 2,5 år har de följt amatören Hans Klasson i det dagliga livet med hästarna Tranemo Little Ida, Tranemo Raketen och Tranemo Prinsessan. Hundratals timmars filmande har klippts ner till en 44 minuter lång dokumentär med namnet ”Skitamatören från Tranemo”.

Ingen vanlig intervju

Idén till filmen fick Kajsa efter att ha mött travtränaren i vinnarcirkeln.

– Det började med att Tranemo Raketen vann ett lopp på Åby 2009 när jag jobbade där med att göra segerintervjuer. Per Johansson, som körde, kunde inte få stopp på Tranemo Raketen för en intervju utan körde direkt ner till stallbacken. Jag tog mig dit och där jag träffade ägaren och tränaren Hans Klasson och jag lovar - det blev ingen vanlig segerintervu, berättar hon.

– Hans Klasson var galen på ett positivt sätt och jag fastnade för honom direkt. Jag gjorde två reportage i Åbys eget TV-magasin och det var där någonstans jag insåg att Hans Klasson och hans liv tillsammans med sina hästar var värt ett större utrymme, en mera ingående dokumentär, säger Kajsa i ett pressmeddelande.

En kort del av filmen kommer visas i samband vid fredagens pressmöte i Göteborg då årets travgala arrangeras.

Hela filmen visas söndagen den 29 januari klockan 18.00-19.00 i TV4 Sport.

FAKTA

 Mer om Hans Klasson

Född: 24 juli 1938

Bor: Tranemo

Travkarriär: Hans har tränat häst på amatörnivå sedan början av 1990-talet. Han mest framgångsrika häst heter Tranemo Raketen som vunnit lopp på V75.

Aktuell: Är huvudperson i dokumentären "Skitamatören från Tranemo" som kommer i TV4 Sport.