SUPERSHOWEN

Foto: ALN
TRAV

Björn Goop är landets travkung just nu.

Under onsdagens V86-omgång på Solvalla vann mannen med guldhjälm sex lopp.

– Det har gått fantastiskt bra, sa Goop efter en av segrarna.

Färjestadsprofilen Björn Goop, 35, år har under de senaste åren varit landets segerrikaste travkusk och är en av världens bästa kuskar. Under onsdagens V86-omgång på Solvalla blev kusken historisk och hade stor show.

Goop vann sex av de åtta V86-loppen på Solvalla och svarade för perfekta styrningar. Goops segerhästar var i tur och ordning Steel Pepper, Wannabe Kemp, Global Nelly, Caddie Gallant, Nelle Pelle och Pampas S.I.R.. Fyra av de sex segerhästarna tränas av Björn Goops vän Timo Nurmos som även han hade en magisk afton. Utöver segrarna slutade Goop tvåa i tre lopp. En superkväll för kusken – som trots de enorma framgångarna var relativt fåordig. Efter den sjätte segern blev det inte ens någon segerintervju men kusken hade innan det förklarat sin lycka över den magiska kvällen.

– Det har gått fantastiskt bra, det är kul att det börjat så bra. Det är lite för tidigt att säga hur bra häst det är, men hon är fin. Hon är väldigt omogen i sitt sätt, det finns mycket att utveckla men hon har den rätta inställningen, sa Björn Goop efter segern med Global Nelly i V86-3. Global Nelly som tog femte segern i den femte starten.

”Ett bra självförtroende”

Goop förklarade också att han utvecklats som kusk – och människa.

– Jag har ett bra självförtroende och det är inte så upp och ner som det var förut. Det är klart att det känns skönt när det fungerar. Jag har blivit äldre, mer mogen att acceptera vinster och förluster, sa Björn Goop.

Totalt körde stjärnkusken in över 400 000 kronor under kvällen.

FAKTA

Dagens…

Topp: Björn Goop visade återigen vilken fenomenal kusk och idrottsman han är. Att ta hem sex av de åtta V86-loppen är mästerligt. Synd bara att man inte fick någon intervju med honom efter sista segern…

Flopp: Baroness Boko (V86-5) blev hårt spelad men det toppstammade stoet vek ner sig helt från ledningen. Trots att hästen fick bestämma tempot hade hon ingenting att sätta emot. Tveksam inställning.