Efter succékvällen – hyllas av Stig H

Foto: ALN
TRAV

Björn Goop hade show på Solvalla – och tog hem sex av V86-loppen.

Efter den enorma prestationen hyllas han nu av kollegan Stig H Johansson.

– Konkurrensen är stenhård på Solvalla, det är en bedrift, säger Stig H.

Björn Goop är landets segerrikaste kusk och anses av många vara Sveriges, och världens, bästa kusk. Under onsdagens V86-tävlingar på Solvalla hade Goop stor uppvisning då han tog hem sex av de åtta V86-loppen och blev historisk.

Goop radade upp fina styrningar med sina hästar och efter framgångarna hyllas han nu av kollegan Stig H Johansson som är imponerad av Goops prestation.

– Det är väldigt bra gjort. Konkurrensen är stenhård på Solvalla och att vinna sex lopp är bra gjort, även om man har många favoriter. Det har inte hänt så många gånger att någon vinner sex lopp på Solvalla, och inom streckspelet är konkurrensen som regel hårdare än i sidoloppen. Det är bara att kolla på statistiken, det är en bedrift att prestera som han gjorde, säger Stig H.

Är Björn Goop landets bästa kusk?

– Frågar man i dag får nog Björn Goop nicken. Toppkuskarna har olika perioder men just idag är han nog den vassaste. Det är en riktigt bra prestation att vinna så många lopp, och just inom streckspelet också.

Hårdare konkurrens

Stig H Johansson har under flera årtionden varit en av de stora dominanterna inom svensk travsport. Och den legendariske tränaren menar att konkurrensen hårdnat hela tiden,

– När jag började köra var Nordinarna dominerande, då var konkurrensen hård till de förhållandena. Normalt går kvalitén och konkurrensen framåt hela tiden, och det hoppas man att det gör. Det är hårdare nu än för 30-40 år sedan, det kan man lugnt konstatera, säger Stig H Johansson till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM