”Vet inte om han räcker till seger”

Foto: ALN
TRAV

Han blir omgångens stora snackhäst och de flesta tror på seger för Admiral Newport.

Men tränaren Stig H Johansson är tveksam – och ligger lågt.

– Nu blir det betydligt tuffare, ingen vet om han räcker till, säger Stig H.

I helgen är det travfest i Göteborg med hästgalan på fredag och V75 på lördag. I V75-7 ska landets 15 bästa kuskar göra i V75-mästarna och favorit i loppet blir Stig H Johanssons femåring Admiral Newport som imponerat i två raka segrar. Hästen har varit överlägsen på Solvalla och blir helgens stora snackhäst.

De flesta experter tror på seger – precis som Ulf Stenströmer som tränar en av motståndarna, Noras Bean. Stig H Johansson själv är inte alls lika säker och ligger lite lågt i förhandssnacket. Tränaren har varit mycket nöjd med sin häst – men menar att lördagens lopp är stentufft.

– Det har varit billiga lopp men han har sett fin ut så det får vi vara nöjda med. Hästen har varit i bra form samtidigt som konkurrensen inte varit knivskarp, därför har han vunnit enkelt, säger Johansson.

Han fortsätter:

– Det är helt annat motstånd nu. Nu blir det betydligt tuffare och det är svårt att veta hur pass mycket bättre han är nu mot starterna innan. Han måste vara tidsmässigt bättre för att reda ut det här loppet, men det vet jag inte. Hästen har varit bra i enklare konkurrens. Det är tuffare och nu och jag vet inte om han räcker till, det vet ingen, säger Stig H Johansson till Trav365.