Stjärnproducenten: Galor är underbart

Foto: kanal75/privat
Jessica Almenäs och J Graigory. Två av huvudpersonerna inför fredagens travgala.
TRAV

J Graigory har varit med och producerat Oscarsgalan i flera år.

Nu är stjärnproducenten i Sverige och på fredag ska han göra travgalan.

– Jag älskar galor, det är underbart, berättar han för Trav365.

På fredag är det dags för trav-Sveriges stora fest, travgalan på Rondo i Göteborg. En timme av galan kommer att sändas live i tv och i år har produktionen bakom sändningarna förstärkt "laget" med en stjärnproducent från Hollywood – J Graigory. Producenten har en minst sagt diger meritlista. Eller vad sägs om medverkande i produktioner som ”Jimmy Kimmel Live!”, The Drew Carey Show", ”Vänner” och Oscarsgalan.

– Efter travgalan åker jag tillbaka till USA och gör Oscarsgalan igen, säger Graigory.

”Alla blir fulla...”

På fredag gör Jay, som han kallas, debut i trav-tv då han producerar sändningen från travfesten i Göteborg. En gala som leds av TV4-profilen Jessica Almenäs. Och Graigory ser fram emot den nya utmaningen.

– Jag älskar galor, det är underbart. Jag kallar galan för Golden Globe-award för travsporten. På Golden Globe käkar man, sen har man prisutdelning och alla blir fulla, ha ha. Nu har vi gala först och fest på kvällen.

Hur kom du in på travet?

– Jag fick förfrågan om jag ville vara med baserat på vad jag har gjort förut. Jag har sett på trav några gånger, men jag är inte någon travnörd. Jag är Rodeo-kille, så jag är bekant med hästar, men i en annan form. Men nu har jag blivit kär i trav, jag har kollat på lopp på Solvalla några gånger. Jag gillar adrenalin, fallskärm, bungyjump och sånt, trav ger också en kick, säger han.

Vad tar du med dig från Hollywood till travgalan? Kommer du att förändra något?

– Den mest intressanta ändringen jag har gjort är att ta bort intervjuerna på scenen. I år kommer ingen programledare att fråga vinnarna i de olika kategorierna om hur det känns och så. De får istället lite tid att göra ett eget tacktal. Det kan bli intressant. Om man inte är förberedd på det kan det bli vad som helst, säger J Graigory med ett skratt.

”Hoppas att alla ska älska det”

Just nu är Graigorys högsta önskan att bli svensk medborgare, så det kan bli en fortsättning inom trav-tv.

– Vi får se... Jag hoppas att alla ska älska det här först och främst. Jag vill se skratt och tårar och att alla ska vara nöjda och tycka att det är en trevlig kväll. Jag har i alla fall haft en fantastisk period med att jobba med galan och vi har haft ett bra ”lag”.

ARTIKELN HANDLAR OM