Sjöberg om galan: ”Det är skitroligt”

Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
TRAV

Han blev travbiten i Mästarnas Mästare.

Nu ska höjdhoppsstjärnan Patrik Sjöberg dela ut pris på travgalan på fredag.

– Trav är skitroligt, det är en social grej, säger Sjöberg till Trav365.

Patrik Sjöberg, 47 år, är en av världens bästa höjdhoppare genom tiderna då han bland annat har tre OS-medaljer och ett VM-guld. För snart två år sedan var Sjöberg med i succéprogrammet Mästarnas Mästare där han och Tomas Brolin blev goda vänner. Travfrälste Brolin fick Sjöberg intresserad av hästar och det blev succé direkt.

”Brolins fel”

Sjöberg och Brolin vann tillsammans med Tomas Johansson över 100 000 kronor på en Dagens Dubbel och efter det har Sjöberg blivit mer och mer travbiten. Sjöberg är nu hästägare och på fredag ska han dela ut pris på Årets häst-galan på Rondo i Göteborg. Sjöberg går dit med kompisen Brolin – som även han ska vara prisutdelare.

– Det är Tomas Brolins fel, han har lurat mig igen så jag får skylla på honom. Det är han som lurat in mig i travvärlden så nu är jag fast, säger Patrik Sjöberg.

Hur ska det bli att gå på travgalan?

– Trav är skitroligt så det ska bli kul. För mig är trav mer en social grej än själva spelet. Jag är inte uppfödd på en hästgård utan jag är med i det här gänget som går på Elitloppet och Olympiatravet. Trav är roligt, men det är inget jag följer dagligen.

Gillar du galor?

– Både ja och nej. Vissa galor är bra, andra är dåliga så vi får se men trevligt sällskap räcker väldigt gott för mig.

”Dags att han levererar”

Sjöbergs och Brolins spelsatsning började bra. Men efter Mästarnas Mästare har vinsterna uteblivit. Nu hoppas Sjöberg på nya framgångar då han ska besöka Åbytravet på lördag.

– Brolin öppnade starkt när vi var med i Mästarnas Mästare men har inte kommit upp i samma nivå efteråt, och det har han fått höra ganska mycket så det är dags att han levererar igen nu. Så fort vi träffas brukar vi alltid spela, så vi lär vara med på flera olika system nu på lördag. Varje gång jag inte är med på Brolins spel så vinner han, säger Patrik Sjöberg till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM