Ändringen som kan fälla Quarcio på V75

Foto: CASPER HEDBERG
TRAV

Tre raka segrar utan skor på framhovarna.

På lördag jagar Björn Goops superhäst Quarcio du Chene en ny seger.

Här är detaljen som kan fälla hästen – och många V75-spelare.

– Han ska gå med skor runt om, det är en liten nackdel, säger delägaren Jan Grönqvist.

Björn Goop och Quarcio du Chene har efter flera struliga år funnit varandra och tillsammans har de tagit tre raka segrar på V75. Hästen har imponerat enormt och tjusat den svenska travpubliken och nu vill de flesta se hästen i Prix d'Amerique om mindre än två veckor.

Björn Goop är tveksam, och vill avvakta till efter lördagens lopp då hästen startar i V75-7 med 200 000 kronor till vinnaren.

– Vi tar en start i taget och det är inte helt avskrivet med Prix d'Amerique men det är ganska sannolikt att vi inte åker i år. Vi får se hur han agerar på lördag, sen får vi fundera i några dagar men som det ser ut nu går vi inte ner till Paris, säger Jan Grönqvist.

”Spara hovarna”

Grönqvist har haft stor tilltro till hästen inför de senaste starterna, men till lördagens lopp är han lite mer tveksam då hästen startar från 40 meters tillägg.

Anledningen: Ny balans och tufft motstånd.

– Han verkar hålla den fina formen men det finns en liten nackdel och det är att han ska gå med skor runt om för att spara på hovarna lite. Han hinner undan lite bättre med benen om han går barfota fram, så det är en liten nackdel, säger Jan Grönqvist.

Vad tror du om chansen?

– Det viktigaste är att han gör ett bra lopp och håller formen, det kommer fina lopp under våren. Det ser svårt ut på papperet, men hästen är bra och kan givetvis vinna. Tar Admiral Newport spets och får köra 1.15 första varvet så blir det inte lätt att ta honom till slut. Jag tycker att den hästen har visat kvalitéer för att gå långt upp i klasserna. Jag var lite rädd innan loppet att han skulle anmälas och det befarades tyvärr. Sen är Nahar en bra motståndare, de två är värst emot.

Hur skulle du ha resonerat som V75-spelare?

– Admiral Newport är förstahästen, men jag skulle gardera honom med Quarcio du Chene och några till som är jättebra. Men normalt sett ska Admiral Newport vara favorit och förstahäst. Skulle jag resonera med hjärtat skulle jag hålla Quarcio som förstahäst, säger Jan Grönqvist till Trav365.