Goop börjar bli travets Zlatan

TRAV

Svårt, svårare, V75 på Åby

i morgon.

Och jackpott på det.

Undrar just om någon sätter sjuan?

Egentligen borde man väl bara spika Goop?

Ganska häftigt att se Björn Goop sätta sex vinnare på V86 på Solvalla i onsdags. Visst, det är kanske en väl mäktig styrkedemonstration men det är ju också så att han är en stjärna. Han börjar bli riktigt stor nu, pojken.

Det klagas också på sina håll. Gnälls. Björn tänker inte gå på hästgalan i kväll. Svikare. Diva. Själv tycker jag att det är lite coolt. Björn börjar bli vår egen Zlatan.

Tror ni att Zlatan skulle komma på fotbollsgalan om han visste att han inte skulle få Guldbollen? Visst, han skulle givetvis åka från Italien bara för att applådera Kim Källström – lägg av. Då stannar Zlatan hemma. Som fan. 

Björn bidrar nästan ännu meri år genom att göra en Zlatan. Vem bryr sig egentligen om att han är där och skålar – om han ändå inte får en massa priser? Nej Björn, kör ditt/dina race. Jag är också hemma, ha ha. Ingen kan (försöka) slå mig på käften i baren.

Nästan löjligt svår omgång

Åbys V75-omgång dagen efter galan är kusligt svår. Loppen är så jämna att det nästan är löjligt och när man sedan tävlar med dubbla open stretch… Alltså, fixar någon alla rätt?

I V75-1 kommer Art On Line ut igen. Jag spikade honom och Mikko Aho på V75 senast och det gick himla fint. Hästen var kanonbra och kan dundra undan igen. Motbuden är två och av helt olika sort.

General Flax flög fram bakom Art On Line senast och kan blixtra till med en ryggresa. Yamani Hornline är en urstark enpetare som travade 1.12,5 sista 1 400 i spåren till överlägsen seger senast. Han var helt enkelt djävulskt bra.

Gigant Sluggers (V75-2) upplopp senast på V75 var rena explosionen. Kan det vara så att han leder runt om nu? Eller blir det rygg ledaren och slut? Favorit ska han i alla fall vara. M.T.Big Business svarade för en toppinsats på Solvalla senast, långspurten var strålande. Nu körs han av Björn ”V86-sexlingen” Goop. Småintressant, eller hur?

Volt, 1 640 och ston

i V75-3; glöm alla med bakspår och på tillägg. Evita Brodda var duktig i front senast, öppnar fort och får sämst rygg ledaren. Denco’s Queen Kilab kan få ta över eller backa ner

i rygg. Hon gick fort

efter galoppen senast. Calypso Blue Chip fick kanske mycket gratis senast men intrycket var bländande. Hon forsade undan.

Spikar mig ur eländet i fjärde

V75-4 fastnade jag i. Det tog tid. Jag kollade och kollade i lopparkivet. Svor, svettades. Lösningen blev den beprövade fulingen att spika sig ur eländet.

Björn Goop kör Tresor d’Inverne åt Robert Bergh och jag undrar om det inte är spets och slut? Hästen har visat allt bättre form och känslan är att BG hittar ytterligare en växel i honom. Full gas 300 kvar Björn. Jobba.

Fem streck i stoloppet (V75-5) även om jag verkligen gillar Love You Moore. Fast det gör ju alla

andra spelare också. Hot Pot är miljondraget, formen är på topp.

New Line är kommunvinnaren

i V75-6 och det kan vara rätt. Hans form är helt på topp. Problemet är att han öppnar segt och att det är 1 640 meter. Vad hjälper 1.09 sista 800 från fjärde ytter?

V75-Mästarna (V75-7) är ett kanonlopp där det känns som om Noras Bean och Quarcio du Chene har hamnat för svårt till. 40 meter fram till Admiral Newport (med flera) är väl alldeles för mycket? Admiral Newport har aldrig startat med volt men det har Adielsson. Jag litar på honom, kusken, och

spikar Stig H:s nya kanon.

Helgens tips

1. 3 Tresor d’Inverne (Åby, V75-4) Knallform. Första gången med Björn Goop. Spets och slut?

1. 2 General Flax (Åby, V75-1) Speedkula. Smyger med och blixtrar förbi? Varning.

3. 1 Admiral Newport (Åby, V75-7) Ser fantastiskt fin ut. Blir svårslagen med klaff.

FAKTA

Micke Nybrinks V75-system1 620 rader/810 kr

V75-1: 2, 6, 8 (res 1–5)

V75-2: 2, 4, 5, 6, 8, 12 (res 3–1)

V75-3: 1, 2, 6 (res 9–5)

V75-4: 3 Tresor d’Inverne (res 1–5)

V75-5: 5, 7, 12, 13, 14 (res 2–11)

V75-6: 3, 4, 7, 9, 11, 12  (res 5–1)

V75-7: 1 Admiral Newport (res 11–15)