Hockeyprofilerna avslöjar: Så vann vi miljoner på Åby

Foto: kanal75
Kristian Huselius och Tommy Salo.
TRAV

Ishockeyprofilerna Kristian Huselius och Tommy Salo har båda blivit V75-miljonärer på Åby.

Tillsammans har de vunnit 11,5 miljoner på banan.

– Allt bara stämde, säger Huselius.

– Det var en ruskigt skön känsla, säger Salo.

Båda två har ishockey som yrke och travet som största hobby. Kristian Huselius och Tommy Salo är hästägare sedan många år tillbaka. Dessutom har de visat sig vara skickliga spelare. För knappt fyra år sedan prickade Huselius, som då spelade i Calgary,  (nu i Columbus) in sin drömvinst på V75. Efter ett stalltips från kompisen Björn Goop spikade hockeyproffset Global Investment i den sjätte avdelningen.

–  Jag ringde Björn och när han berättade att Global Investment skulle gå barfota runt om spikade jag, berättade Huselius för Sportbladet direkt efter vinsten.

”Riktigt nervöst”

Huselius följde dramatiken hemma i Calgary via ATG:s live-sändning och när spiken infriade förväntningarna och hästen som vann sista avdelningen fanns med på två system var det klart. Sjuorna var värda nästan 2,5 miljoner styck och med sexor och femmor blev Huselius vinst 5 926 500 kronor.

– Allt bara stämde, men det var riktigt nervöst på slutet, berättade han och fortsatte:

– Hela familjen hade vaknat och vi satt och skrek tillsammans.

Salo: ”Ett system utan spikar”

Tommy Salo vill inte vara sämre. Under våren 2010 lämnade OS-hjälten in ett system då Åby körde extra V75-tävlingar i samband med Kungapokalen på banan. Det skulle visa sig vara vinstgivande.

– Jag var helt rätt ute den gången och trodde mycket på skrällarna som vann. Jag hade gjort ett system utan spikar och gick kort i ett par lopp i stället, har Salo berättat för Trav365.

– Det var en ruskigt skön känsla.

Totalt vann hockeyprofilen 5,5 miljoner kronor den gången.

– Man ser fram emot lördagen, det är ett spännande spel och samtidigt fina travtävlingar. Jag är väldigt intresserad av travet och lusläser allt jag kommer över. Jag följer nästan alltid V75 direkt på något sätt. Oftast framför tv:n eller via datorn. Det gäller att vara påläst och ha lite flyt. Det har stämt bra för mig på V75, berättar Salo.

”Sugna på Yamani Hornline”

På lördag är det återigen V75-tävlingar på miljonbanan Åby utanför Göteborg. Det är även jackpott på spelformen och hela 50 miljoner ligger i potten som en ensam kan vinna. Lita på att Kristian Huselius kommer att vara med och hugga på en ny storvinst. Enligt Per Ottosson, spelexpert, god vän och spelpartner med Kristian, har de en spik klar.

– Jag och Kristian analyserar trav dagligen, speciellt nu när han är skadad. Vi har varit väldigt sugna på 8 Yamani Hornline (V75-1) sedan startlistan kom. Vi tror det är vår spik i omgången, säger Per Ottosson.

Varför tror du att det blir miljonvinster så ofta på Åby?

– Det kan lätt slinka in någon från open stretch och slå av favoriterna. Det känns som att det är väldigt tungt att gå i spåren på Åby och de som får de bästa lägena och loppen vinner, oavsett om det är sämre hästar. De sparar mycket kraft genom att smyga med, förklarar ”Otto” som han kallas.