Lennartsson: Det är bästa chansen

Foto: kanal75
TRAV

Han har hittills aldrig tagit hem titeln.

I år kan det vara hans tur.

Tillsammans med Nahar hoppas Per Lennartsson dra det längsta strået i V75-Mästarna.

– Jag har nog ganska bra chans, säger Solvallatränaren.

Nahar (V75-7) knackar på dörren till den yppersta eliten. Han gör ständigt starka insatser och i sin senaste start mosade han Steel Pepper, som därefter har tagit två imponerande segrar på V86.

- Nahar gjorde ett jättefint lopp på Solvalla senast och har fått ett lagom skönt uppehåll efter det. Han tränar som han ska göra så vad gäller den biten ser allt bra ut, säger Lennartsson.

Nahar startar med 20 meters tillägg på loppets favorit Admiral Newport och 20 meter framför elithästarna Noras Bean och Quarcio du Chene.

– Jag har nog ganska bra chans att bli V75-mästare. Samtidigt vet jag att det är bra hästar både framför och bakom mig så det känns som att jag på något sätt får försöka agera så att det blir till min fördel. Det är inte lätt att veta hur man ska lägga upp det men jag har ju en häst som kan gå på utsidan och göra loppet själv men han kan även spurta bakifrån. Det ska bli spännande.

Avgör i spurten

Nahar får sällskap av tre stallkamrater till Mölndal och Lennartsson låter segersugen även med Famous Fayline (V75-6). Hästen föll med flaggan i topp på V75 näst senast och i sin senaste start spurtade han till mycket enkel seger från tredje par utvändigt.

– Han gjorde ett jättefint lopp då. Nu var det ju lite lättare motstånd än vad han har mött tidigare men han spurtade väldigt frenetiskt de sista 400 meterna.

Famous Fayline har spår nio bakom startbilen och Per Lennartsson kan välja vilken rygg han vill ha från start.

– Hästen är så pass bra att jag nog väljer att rygga andrapsår och hoppas att hans spurt kan avgöra. Det är svårt att vinna från de här lägena men jag tror att jag fick en bättre rygg nu när Cloria Victis är struken. Sitter han i tredje fjärde par utvändigt eller något sånt, då har han spurt nog att kunna blanda sig i striden.

Bästa chansen då, om du ska välja en?

– Det kanske är Nahar som ändå är den mest spännande men Famous Fayline tror jag ju också rätt så mycket på.

Lennartsson om sina övriga V75-hästar:

– Natural Wonder (V75-2) har varit stark och rejäl och gjort riktigt fina insatser mot väldigt tufft motstånd på slutet, så det är bra form på honom. Vinna från spår tolv på Åby med den här konkurransen och med allt av open stretch och skit det finns, det är svårt alltså. Sedan är han stark och kan säkert göra ett jätte-, jättefint lopp men det vill till att vi har all tur i världen för att vinna.

– Perfect Light (V75-3) var inte bra senast men hon verkar tydligen vara lite konstig när hon kommer till spets, för hon släppte alla grejer och sprang och tittade. Sedan blev hon omsprungen 600 kvar men hängde ändå med hygglig som fyra, så hon verkar inte vara sjuk eller något sådant utan hon ska nog gå bakifrån. Det lär hon få göra nu. Vi har ett sånt läge så vi kör lite på chans och hoppas på tempo och lite luckor till slut och en bra slant. Det är ett öppet stolopp med jämna konkurrenter och visst kan hon också vinna. Men hon är väl någonstans mitt i smeten.

Ola Johansson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM