Maharajah fyra – efter snabb spurt

Foto: atg live
TRAV

Maharajah blev fyra i Prix de Belgique efter en rapp spurt över upploppet.

Nu fick vi svenskar och tränaren Stefan Hultman kvittot: ”Marre” blir att räkna med i Prix d´Amerique.

– Vi har laddat för det här loppet länge och jag är inte överraskad att han var så bra, berättade tränaren i den franska kanalen Equidia.

Efter sjukdom och några tveksamma insatser i Sverige var det många frågetecken kring Maharajah inför dagens start i Prix de Belgique på Vincennes utanför Paris.

Ready Cash förlorade

Örjan Kihlström valde att köra mycket passivt med Stefan Hultmans ögonsten och satte sig i fjärde invändigt. Favorit i loppet, och fjolårets vinnare av Prix d´Amerique, Ready Cash har körts på väntan i de tidigare B-loppen i vinter, men Franck Nivard vilade inte på hanen i dag. Han forcerade fram storfavoriten till positionen utvändigt om ledaren i nedförsbacken på kolstybben. I den sista svängen såg han ut som vinnaren, men Royal Dream kom upp på utsidan och visade sig vara för tuff att stå emot. På andraplatsen spurtade Roxane Griff in. Ready Cash fick alltså nöja sig med en tredjeplats i genrepet till PdA.

”Känts otroligt fin”

Maharajah då? Jo, Örjan Kihlström sökte sig utåt i den sista svängen och hästen såg strålande fin ut. Över upploppet kom ekipaget längst ut och Maharajah gick i mål med sträckta linor på en fjärdeplats. En närmast perfekt uppladdning inför världens tuffaste travlopp på Vincennes om två veckor. Stefan Hultman var på plats nere i Paris och han var mycket belåten med vad han hade fått se.

– Vi har laddat för det här loppet länge och jag är inte överraskad att han var så bra. Han har känts otroligt fin hemma. Nu kommer han få lugnare träning, vilket kommer höja formen på honom till Prix d´Amerique, sa tränaren i den franska kanalen Equidia.