Sportchefen slutar – lämnar travbanan

Ken Karlsson har fått nytt jobb - slutar på Åbytravet

TRAV

Ken Karlsson slutar som sportchef på Åbytravet.

I stället går han tillbaka sin gamla tjänst på Färjestadstravet.

– Saknaden av bland annat familj och vänner gör att jag nu ändå vill flytta hem till Värmland och Färjestadstravet som ligger mig så varmt om hjärtat, säger Ken Karlsson i ett pressutskick.

Ken Karlsson har varit sportchef på Åbytravet i över två år, men nu lämnar han banan.

Det är klart att han blir travbanechef på Färjestadstravet där han tidigare haft den tjänsten.

Ken kommer att tillträda tjänsten vid månadsskiftet april/maj och under tiden kommer Victor Isaksen, nuvarande travbanechef, fortsatt att leda verksamheten.

Lennart Olsson, ordförande  för Färjestads Travsällskap, ser fram emot att Ken kommer tillbaka till banan.

– Det är glädjande att Ken Karlsson återvänder till oss på Färjestad, samtidigt som det är tråkigt att Victor Isaksen lämnar oss. Vi känner Ken väl sedan hans tidigare period hos oss och vet att han kommer att komplettera vår redan starka laguppställning på Färjestad. Färjestads Travsällskap har en positiv utvecklingskurva och därför känns det extra skönt att vi har gjort klart med Ken. Han har styrelsens fulla förtroende att leda oss vidare mot nya mål och utmaningar, säger han.

Måste hitta ny sportchef

Kenneth Thollström, vd på Åbytravet, tycker att det är tråkigt att Ken Karlsson slutar på banan.

– Vi beklagar det djupt, bra medarbetare blir eftertraktade. Det är baksidan när man har bra folk. Men vi får önska honom lycka till.

Är det klart vem som kommer ersätta honom?

– Nej så långt har vi inte kommit ännu. Om vi handplockar eller annonserar efter en person har vi inte tagit ställning till ännu.

ARTIKELN HANDLAR OM