”Fruktansvärt roligt”

TRAV

Ett andelssystem sopade hem 56 miljoner kronor på V75 i lördags.

Tidernas andra största travvinst.

– Det är jätteroligt för killen som konstruerade systemet och alla som vann. Vinnaren ringde till oss inför den sista avdelningen. Det är klart att det är många tankar som far i huvudet i ett sådant läge, säger Teddy Sedira, delägare till Kulladals Spel & Tobak i Malmö där lördagens 56-miljonerskupong lämnades in.

Det var extra miljoner att spela om på Åbytravet i lördags där en jackpot på V75 lockade med i runda tal 50 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Nästan precis så blev det. Med lite råge bara...

Efter flera överraskande vinnarhästar under dagen återstod till slut bara ett system med alla rätt. Utdelningen blev ofattbara 56 347 408 miljoner kronor – den näst största travvinsten någonsin i Sverige.

Systemet var inlämnat hos Kulladals Spel & Tobak i Malmö. Butiken är känd för att samla stora spelare och miljonvinsterna har varit många under åren.

Butiken är flera gånger prisad som landets vinstrikaste ombud med V75 som specialitet, nu senast 2011.

Det nya spelåret inleddes alltså med en rivstart.

– Vi gör nog säkert lite festligare i butiken senare i veckan. Nu är allting så nytt. Allt hände ju i går, säger Teddy Sedira då han besöker arbetsplatsen på sin lediga söndag, ett spelställe han driver tillsammans med Christer Larsson.

Konstruktören stockholmare

I lördags hade butiken mellan 20 och 30 andelsspel och utskrivna system i omlopp till jackpotomgången på Åby. Ett slog till och kammade hem guldet.

Konstruktör av det storvinnande systemet, ett så kallat utskrivet system, var Chrille Eriksson, krögare i Stockholm med den egna sportbaren Krukans på söder.

Sex personer är med och delar på de 56 miljonerna. Vinnare med lite olika storlekar på sina andelar av systemet som kostade 10 000 kronor att lämna in.

– Chrille, som är chef för just det här bolaget, har vi känt i många år. Vi hade inte koll på att just hans system var på väg att vinna och fick veta först när han ringde oss inför den sista avdelningen. Han sa att det såg bra ut och att han trodde att han skulle kunna bli ensam vinnare med sitt system. Vi höll tummarna och efter loppet ringde han igen...Fruktansvärt roligt! säger Teddy Sedira.

Vad är det som gör att just er butik är den vinstrikaste i landet år efter år?

– Framgång föder framgång. Lite så är det nog. Vi har väldigt många stora och kunniga spelare, ända ner till de som satsar en hundralapp. Snacket och analyserna är i gång hela veckan och lördagarna är förstås den stora speldagen.

– Själva uppbyggnaden av ett system är viktigt. Ett tips om man ska vinna är att aldrig ge upp och att alltid gå på sina egna idéer, säger Teddy Sedira.

Mikael Wikner/Kanal75