Nurmos om loppet: Måste räknas tidigt

Foto: aln
Timo Nurmos.
TRAV

Han har högst segerprocent av de som startat flitigast på Solvalla och kört in överlägset mest pengar hittills 2012.

Timo Nurmos har startat året lysande och på onsdag jagar han nya framgångar.

– Streetwise måste räknas tidigt, skriver han på sin hemsida.

Det är inte oväntat att stortränaren Timo Nurmos ligger bra till statitiskt på Solvalla – det gör han år efter år. Men 2012 har verkligen börjat bra för Nurmos som har rivstartat. På de 17 första dagarna på det nya året har han startat sina hästar 31 gånger på Solvalla, av de har 32,3 procent av hästarna vunnit. 51,6 procent av hästarna har kommit på plats (1-3). Starka siffror som stärks ännu mer när man ser till intjänade pengar på huvudstadsbanan hittills, 699 500 kronor. Överlägset mer än tvåan på listan Stig H Johansson.

”Räknas med bra chans”

På onsdag, när det är jackpott på V86 med 13 miljoner till en ensam vinnare, jagar Nurmos nya framgångar. Han selar ut sju hästar på V86-spelet. Här är hästarna han tror mest på.

4 Alexis Boko (V86-4). Hästen vann senast och tränaren är fortsatt optimist.

– Det var bra gjort att kunna vinna direkt och normalt sett går hon framåt lite ytterligare med loppet i kroppen. Bra läge här och hon är snabb ut bakom bilen. Jag tycker att hon måste räknas med bra chans igen, skriver Timo Nurmos på sin hemsida.

Han fortsätter att kommentera 5 Streetwise (V86-6).

– Var sämre senast men var då sjuk och hade en halsinfektion. Han fick vila lite men har sedan tränat på och känns riktigt stark i jobben. Han tog exempelvis spets ifrån spår fem i debuten. Som jag ser det är han en av de som måste räknas tidigt.

I den sista avdelningen startar sedan Nurmos NHL-proffset Kristian Huselius häst Carlos Lightning. En häst som har varit struken för sjukdom – men som nu rapporteras träna riktigt bra.

– Hästen känns återigen bra i jobben och jag tycker att han är väl förberedd. Det är en kapabel häst som normalt sett räknas tidigt i ett sådant här lopp, skriver tränaren.