Lövgren: Han är lite trögstartad

Elitloppsvinnaren gjorde comeback.

TRAV

– Lite loj, lite bekväm och lite rund om magen. Helt enligt planen!

Joakim Lövgren var helnöjd efter Brionis årsdebut som slutade med seger på 1.12,8/2140 meter.

Foto: Martin Langels/ALN

17 september såg vi fjolårets elitloppsvinnare Brioni senast på tävlingsbanan. På tisdagen var stjärnhingsten tillbaka och han inledde året på bästa sätt.

Brioni fick överta ledningen efter knappt 400 meter och sedan dominerade favoriten loppet i täten. Segertiden blev utmärkta 1.12,8 över distansen 2140 meter, autostart, efter ett slutvarv under 1.11. Mycket imponerande!

Kusken och tränaren Joakim Lövgren var förstås belåten efter uppvisningen av nioåringen som i fredags röstades fram som Årets Häst av svenska folket och av landets travsportjournalister.

– Jag har lärt mig att han är lite trögstartad och tungtränad. Jag kände i dag att han saknar lite innan formen sitter där, men man kan säga att han följer planen. Det är en satsning vi gör mot Prix de France. Nu startar vi nästa gång i gulddivisionen hemma på Jägersro om tio dagar och sedan fattar vi beslut om vi går ner till Paris.

Segern var den 29:e på 55 starter i karriären för Brioni, som tjänat drygt 11,4 miljoner kronor.

Jackpot på V65

Trots att Brioni gjorde sitt jobb som storfavorit inom V65-spelet lyckades ingen få sex rätt i en omgång som inleddes med tre stjärnsmällar av 40-oddsaren Magnifik Gelj, 20-oddsaren Out Of Love och 58-oddsaren General´s Daughter. De som klarade fem rätt belönades med 13 708 kronor.

Lars- Ove Pettersson/ Kanal 75