Goops nya succé – hattrick på V86

Foto: aln
TRAV

Björn Goops show på V86 fortsätter.

Förra veckan vann han sex lopp – under onsdagskvällen blev det ett hattrick på spelformen.

– Det känns bra, mycket bra, kommenterade stjärnkusken efter segern med Spring Erom i kvällens höjdpunkt Bulwarks lopp.

Mannen i guldhjälms form på travbanorna håller i sig. Under onsdagskvällen blev det alltså ett hattrick på V86-spelet på Solvalla. Men det hade kunnat bli fler. I de två första avdelningarna hade stjärnkusken otur. Ja, ni läste faktiskt rätt. I V86-1 blev han avslagen med minsta möjliga marginal med andrahandsfavoriten Nelle Pelle och i den andra avdelningen tappade favoriten Anna Sisu travet på upploppet med segern klar.

”Är fruktansvärt”

Goop surnade ihop, knöt näven och kom sedan ut i V86-3 och visade var skåpet skulle stå. Med Christina Medins fina jänkare Madoff With Money blev det en säker seger efter ledningen runt om. Men trots den behagliga vinsten stod tränaren med hjärtat i halsgropen på stallbacken.

– Det är fruktansvärt. Du skulle bara veta vilken puls jag har nu, berättade Medin i TV4 Sports sändning.

Av bara farten vann sedan formkusken fjärde loppet med Timo Nurmos Alexis Boko. Helt överlägset dessutom.

–  Hon var jättefin och kändes bra hela tiden, det var ingen fara på taket. Hon var helt oberörd i mål, sa Goop efter loppet.

”Häst med det lilla extra”

Sedan dröjde det till V86-7, kvällens höjdpunkt Bulwarks Lopp, innan Björn fick gästa vinnarcirkeln igen. Goop körde hänsynslöst upp till positionen utvändigt om ledaren med Håkan Olofssons Spring Erom. Därifrån krossade han ledande miljonären Timetosaygoodbye och där bakom kunde ingen hota. Storsegern och Goops hattrick var ett faktum.

– Det är jätteskönt. Det är en svår häst, men han har en otrolig motorik inuti. Det är alltid kul att köra hästar som har det där lilla extra. Han har en fruktansvärd fysik, berömde Goop innan han lämnade Solvallas vinnarcirkel för sista gången under onsdagskvällen.