Profilens råd – spela Maharajah

Foto: PRIVAT, KANAL75
TRAV

I flera månader har han sågat Maharajah.

Men nu, tio dagar innan Prix d'Amerique, tror speloraklet Jan Timonen på seger för stjärnan i världens tuffaste travlopp.

– Det gäller att vara flexibel som spelare, han har bra segerchans, säger Timonen.

Under hela hösten har trav-Sverige varit tveksamma till Stefan Hultmans satsning med Maharajah. Hästen har svikit som jättefavorit på V75 i flera månader och både hästen, tränaren och kusken har fått hård kritik.

Spelexperten Jan Timonen har varit en av tvivlarna. Timonen har flera gånger på Trav365 sågat Maharajah och fått rätt i sina tankar då hästen förlorat varje gång på V75. Men nu, med bara tio dagar till världens tuffaste travlopp, Prix d'Amerique, tror Timonen på seger för Maharajah.

Efter hästens fina genrep i söndags där Sveriges stora reklamhäst slutade tvåa i Prix de Belgique är Timonen betydligt mer imponerad.

– Han såg otroligt fin ut. Han såg 50 kilo lättare ut och en decimeter högre ut än vad han gjort i Sverige, det syns hur bra han trivs i Frankrike med underlag och på banan, säger Timonen.

”Gör inte att gifta sig med en häst”

Spelexperten är så pass imponerad att han tror på svensk seger – och rekommenderar läsarna att spela Hultmans stjärna.

 – Jag har spelat honom som vinnare i Prix d'Amerique, det gäller att vara flexibel i den här branschen. När det var 150 meter kvar till mål i söndags spelade jag honom, då bestämde jag mig. Det går inte att gifta sig med en häst bara för att han heter Maharajah. Jag har sågat honom hela hösten, men flexibilitet är väldigt viktigt när man spelar på trav men det är svårt, vissa hästar blir man kär i och vissa accepterar man aldrig, men det där lär man sig.

Tror du att han vinner Prix d'Amerique?

– Ja, det måste jag ju tro efter att ha spelat honom. Han har bra chans om Ready Cash går neråt i form, vilket är svårt att veta. Det ser mycket bättre ut nu än vad man kunde drömma om för Maharajah, säger Jan Timonen till Trav365.