23-åringens dröm – så vinner han på V75

TRAV

Han blev proffstränare för tre veckor sedan.

På lördag kan Robert Wilhelmsson, 23, vinna på V75 – och infria en dröm med sin miljonskräll Top Disguise.

– Det skulle vara grymt bra reklam för mig att vinna på V75, vi har ganska bra skrällmöjligheter, säger Wilhelmsson.

Foto: ALN

Gävletalangen Robert Wilhelmsson har under många år varit en av mellan-Sveriges mest anlitade lärlingar och har under de tre senaste åren kört över 200 lopp.

Vid årsskiftet tröttnade Wilhelmsson på lärlingslivet och valde istället att satsa på en proffskarriär och tog då över pappa Jans tränarrörelse. Wilhelmsson driver nu allt själv och har ett stall med 14 hästar och kan på lördag få en raketstart på satsningen.

I V75-7 på Bergsåkers travbana startar Wilhelmsson den tioårige valacken Top Disguise som gjort flera fina lopp sedan han kom till sin nya tränare. På lördag startar hästen från spår sex bakom startbilen och den färske proffstränaren tror på skrällchans.

– Formen är lite svårbedömd så jag ligger lite lågt. Hade han varit så bra som i starterna innan senast hade vi haft ganska bra skrällmöjligheter, men jag ligger lite lågt med tanke på senaste insatsen, säger Wilhelmsson.

”Inget drag i honom”

Tränaren är dock oroad över den senaste insatsen där hästen slutade sexa efter att ha fått ett bra lopp.

– Det var inget drag och tryck i honom, det kändes redan i värmningen. Är han som jag tror han ska vara så kan han skrälla till på lördag, så tar man många ska han nog med på systemet.

Hur känns det att vara proffstränare?

– Det är väldigt inspirerande. Nu har vi inte kommit igång och startat alla hästar, men några ska ut i februari. Vi har några spännande yngre förmågor men just nu är Top Disguise bästa hästen i stallet.  Det skulle vara grymt bra reklam för mig om vi vann, jag har aldrig vunnit på V75 och det är en dröm så klart. Det skulle göra väldigt stor skillnad för mig om vi skulle vinna, säger Robert Wilhelmsson.