Perssons varning för miljonskrällen

Foto: ALN
”MIN BÄSTA CHANS” Jan-Olov Persson tror att B.W.Gulliver kan skrälla.
TRAV

Han har fem hästar i kallblodsloppet men väljer själv att bojkotta V75 på Bergsåker.

Nu bjuder kallblodsgiganten Jan-Olov Persson på sina bästa tips för att lösa loppet.

– Mina hästar är fina, men de får svårt mot Rino Dox, säger Persson till Trav365.

Jan-Olov Persson är landets största kallblodstränare och har under många år varit stor dominant då superhästen Järvsöfaks gjort starka avtryck, både på banan och i aveln.

På lördag har Persson fem hästar i kallblodsloppet, V75-5, på Bergsåker vilket gör att han tränar en tredjedel av fältet. Men trots det stora övertaget på konkurrenterna nobbar Persson Bergsåker och reser istället till Norge för att tävla på V75. Där har Persson Guli Järven till start – något han inte vill missa.

– Jag måste ha en kusk på den hästen också och det är av praktiska skäl jag åker dit istället. Det är ett väldigt prestigefyllt lopp med 100 000 norska kronor i förstapris. Jag tror han har god chans, säger Persson.

Rankar hästarna

Även på hemmaplan har tränaren goda chanser. Flera av Perssons hästar blir hårt betrodda av spelarna och travprofilen hjälper Trav365:s läsare att lösa kallblodsloppet. Av sina fem hästar tror Persson mest på 8 B.W.Gulliver som i skrivande stund är streckad på endast sju procent av de inlämnade kupongerna.

– Han känns bra i jobben. Jag körde honom i tisdags och då var han harmonisk och fin och står bra till i det här loppet. Han slog Järvsö Rune senast och då stod de på samma start, nu står han 20 meter före. Formen är bra men jag tror inte att den är på topp, han kan mycket väl vinna. Det är min bästa chans.

”Tänkbar spik”

Men trots den heta skrällchansen tror Persson att det blir svårt att slå favoriten Rino Dox – som imponerat.

– Rino Dox har ett andraspår vilket är perfekt, han har ett perfekt läge direkt och kan bestämma när han ska gå. Han får säkert draghjälp och han har sett riktigt bra ut de två senaste loppen. Han verkar klart på gång, mina är fina men de får svårt mot Rino Dox. Det är en tänkbar spik, säger Persson som kommenterar sina övriga V75-hästar här under.

FAKTA

Persson om sina hästar i V75-5

3 Faxtindra: Hon har fin form men jag tycker att det är lite tufft för starthästarna i det här loppet. Det känns lite tufft för henne, men det är en fin märr så jag tror hon kommer få ett riktigt bra år i år. Hon var bra senast, det var överhuvudtaget fantastiskt att hästarna tog sig runt på den banan på Bergsåker senast. Hon kan säkert vinna, men jag skulle bli överraskad.

6 Haga Kungen: Han har vaccinerats och åtgärdats och har stått över, det kan vara både positivt och negativt. Han gick också jobb i tisdags och kändes bra, så jag tror att även han kan göra ett bra lopp. Han tjänade nästan 300 000 kronor i fjol, så han kan fylla på kontot under året. Han kan mycket väl vinna

12 Vingbo Stjärn: Han är pigg och fin, det är en behändig häst och han gör sitt hela tiden. Han har mött de i högsta klassen hela tiden så han har en bra uppgift nu. Han vinner inte så ofta, men gör bra ifrån sig hela tiden.

14 Järvsö Rune: Han är uppåtgående i form. Han har varit igång länge, han tävlade under alla månader hela förra året. Sen fick han lite lugnt över jul men nu är han på gång uppåt och jag tror det är bra för honom att han får ett rygglopp. Han har gått i ledningen flera gånger då han är kvick ut, men jag tror han är bättre bakifrån.

Perssons ranking av sina hästar

B.W.Gulliver

Järvsö Rune

Haga Kungen

Vingbo Stjärn

Faxtindra