25-åringen som gör debut på V75

Skrällkusken kör sitt första V75-lopp

Foto: Kanal 75
TRAV

När det roliga börjar brukar de små få stiga åt sidan.

Men inte den här gången.

25-åriga travlärlingen Sandra Eriksson från Boden är redo för sitt första V75-lopp och klämmer sig in bland proffsen på lördag.

Efter en seger och två andraplatser i vanliga lopp i vinter med sexårige valacken Hallas Rebel är dags att skörda för Sandra Eriksson.

– Det är debut i V75 för mig och jag är glad över den här chansen. Annars brukar ju tränarna hålla sig till proffsen när det är dags att anmäla till lite större lopp.

Sandra Eriksson jobbar i team med sambon Petter Lundberg i Boden.

Styrningen i V75:ans sjätte avdelning på Bergsåker på lördag har hon emellertid fått av en tränare från ett av konkurrentstallen i norr.

Mats Bucht, tränare i Umeå, testade att sätta upp Sandra på Hallas Rebel i ett lopp i december. Hästens självförtroende var inte det bästa och den behövde någonting nytt att fundera på. Mötet slutade med seger till glada 71 gånger pengarna.

Därefter har skrällkusken fått fortsatt förtroende av hästens ägare och tränare.

"Tar rätt beslut"

Mats Bucht hade ingen annan tanke än att fortsätta anlita Sandra när det började dra ihop sig till V75.

– Jag brukar sätta upp de kuskar jag tror är bäst på mina hästar. Sandra är duktig och tar bra beslut i loppen och passar bra ihop med Hallas Rebel. Det här en tjej som kommer att bli bra framöver, säger Umåkertränaren.

Bodenlärlingen är något av en montéspecialist på landets nordligaste banor. Åtta av de 21 segrarna i karriären har emellertid tagits i sulkylopp.

– Hallas Rebel måste smygas och det blir att sitta still så länge som möjligt och lura honom lite för att han ska känna sig överlägsen. Jag tror absolut att vi kan plocka lite pengar där och får han bara rätt resa kan han skrälla också, säger Sandra Eriksson.

Mikel Wikner/ Kanal 75