Stjärnkusken orolig: ”Har varit för dåligt”

TRAV

För fem veckor sedan ställde de in tävlingarna på grund av för dålig bana.

Nu är hemmastjärnan Ulf Ohlsson orolig inför helgens superlopp på Bergsåker.

– Banan har varit för dålig, det har varit brist på engagemang, säger Ohlsson.

I helgen kör Bergsåkers travbana i Sundsvall trav i dagarna två. I kväll kör de V65 och under lördagen avgörs V75 på storbanan. För fem veckor sedan fick Bergsåker ställa in V65-tävlingar då banan var för dålig att tävla på. Efter fiaskot hade de ansvariga på banan ett krismöte tillsammans med tränarna på banan.

Nu är Ulf Ohlsson, en av banans största namn, orolig inför helgen. Ohlsson är kritisk mot banans skick på sistone och menar att något måste göras.

– Det har varit lite upp och ner, men jag hoppas och tror att de presenterar en bra bana till helgen. På sistone har det varit bättre, men inte bra. Banan har varit väldigt ojämn, ibland hård och ibland lös. Hade man varit skidåkare hade man fått valla om efter vägen, så dåligt har det varit, säger Ohlsson.

”Måste brinna för sitt jobb”

Ulf Ohlsson deltog inte på krismötet – men hoppas att banpersonalen nu tar tag i problemet.

– Jag hoppas att det leder till något positivt. Ska man presentera en bra bana måste man brinna för sitt jobb, ha ett jäkla engagemang. De banor som är riktigt bra har banskötare som lägger ner hela sin skäl men det har saknats på Bergsåker. Det har varit brist på engagemang.

Ohlsson fortsätter:

– Det är inte bara jag som klagat. De skulle organisera om lite bland de som sköter banan, så vi får hoppas på bättring. Man vill inte prata illa om sin hemmabana, men det har varit för dåligt och till slut blir man irriterad. Bergsåker är en av de största banorna, då ska det vara bra klass också.

Du kör många betrodda hästar på V75. Vem har bäst chans?

– Jag tror att El Sueco är bästa chansen, trots att det är gulddivisionen. Rino Dox har också vettig chans, säger Ulf Ohlsson till Trav365.