Tränaren slutar – lämnar in licensen

”Börjar studera”.

TRAV

Solvallatränaren Johan Nilsson, som bland annat räknade in två V75-segrar med Joker Stursk under fjolåret, har lämnat in sin tränarlicens.

– Jag har varit på rätt många olika platser de senaste åren och det är kanske lite sådan jag är som person. Tränarjobbet blev dock inte riktigt den resan jag hade tänkt mig och det här var ett beslut som jag var tvungen att ta. Jag tog mig en rejäl funderare i början av året innan jag till slut lämnade in licensen i början av veckan. Jag kommer att bo kvar i Stockholmstrakten och på måndag börjar jag studera igen, säger 32-årige Nilsson till Travronden.

Nilsson inledde tränarkarriären 2007 men redan 2009 bestämde han sig för att avveckla sin rörelse. Efter en sväng som travlärare till Sydafrika återupptog han tränaryrket i Sverige. Även om han nu lämnat in sin licens kommer han inte helt att lämna travet.

– Absolut inte, det kan jag aldrig göra. Jag kommer att deläga hästar och kommer även att sko lite hästar här i trakten vid sidan om pluggandet, säger han.

Ola Johansson/Kanal 75