Kuskens hälsning till miljonvinnarna

Foto: KANAL75
TRAV

Henrik Svensson och Miamarie Ennoble fixade 26,2 miljoner till ett vinnande V75-system.

Miljonkuskens önskan: En häst i träning som tack för vinsten.

– De får gärna höra av sig, det vore inte fel med en häst i träning, säger Svensson.

1,3 miljoner V75-system lämnades in i lördags till Bergsåkers omgång. Enbart ett hittade alla rätt.

Tre kompisar, som spelat ihop i över tio år, spelade för 14 000 kronor och lyckades hitta alla vinnarna. Succéspelarna vill vara anonyma – men i en intervju berättade systemkompositören för Sportbladet om succén.

Systemet innehöll enbart en spik och det var ingen favoritspik. Tvärtom.

Killarna hade spikat Miamarie Ennoble som vann V75-2 till över 21 gånger pengarna. Hästen fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren, och kunde efter en snabb spurt vinna säkert. Körde hästen till seger gjorde Henrik Svensson men trots att Bergsåkerskusken fixade jätteutdelning är han ovetandes om det. När Trav365 når honom under måndagsförmiddagen blir han glad, och förvånad, över att han var nyckeln till jättevinsten.

– Oj, roligt. Det var en snygg spik. Var det ett stort system?

Det kostade över 14 000 kronor att lämna in.

– Oj, det var inte illa. På ett så stort system var det friskt vågat att spika oss. Spelarna får gärna höra av sig, de kan skaffa en häst och lämna i träning hos mig. Det vore inte fel.

”Lite förvånande”

Henrik Svensson är, till skillnad mot miljonvinnarna, överraskad över Miamarie Ennobles skrällseger.

– Det var jättekul. Hästen var i riktigt bra författning och vann enkelt vilket var lite förvånande. Jag har inte alls känt den formen hon visade men i provstarten kände jag att det var det rätta trycket i henne. Hon gick barfota runt om, och det var nog därför hon vann. Med skor tror jag inte att det hade räckt till seger, säger Henrik Svensson till Trav365.