Inte förlorat på en månad

Foto: ALN
TRAV

Tre starter – tre segrar.

Solvallaprofilen Roger Malmqvist har fått en superinledning på 2012.

Nu jagar han en ny seger på hemmabanan med Rydens Gilda på V86.

– Hon är inget singelstreck, men ska räknas tidigt, säger gotlänningen.

Trots att Roger Malmqvist, tränare på Solvalla, körde in nästan 1,5 miljoner kronor med sina hästar under 2011 är han inte nöjd. Tränarens hästar vann 15 lopp under fjolåret men ännu fler segrar hade det enligt Malmqvist blivit om hästarna varit friska hela året.

– Jag hade bra hästar men det blev ingen utdelning alls på det. Jag hade sjukdomar i stallet, hästarna bara stannade i loppen och de var röda i halsen. Det är det tråkigaste som finns, man är så maktlös och man kan inte be någon om hjälp. Men det här året blir bättre, helt klart. Det kommer bli bra för jag har jämna och bra hästar. Jag har rätt många treåringar som absolut kan vara med och kvala in till några stora finaler, det ser bra ut.

Obesegrad

Om 2011 var ett dåligt år för Malmqvist har han fått en flygande start på 2012. Tre hästar har han startat – alla har vunnit och det är 27 dagar sedan Malmqvist förlorade ett lopp. Tränaren vet inte hur det känns att förlora i år men det är inget han skryter över.

– Det är bara tre hästar som startat och är de i form och det stämmer lite så kan det gå så bra. Det började precis lika bra förra året, men sen blev det ändå bara kattskit.

Är du överraskad över din superinledning på året?

– Ja, lite grann eftersom de varit sjuka så länge.

”Höll henne högt”

På onsdag har Malmqvist favoriten i V86-7 på Solvalla. Från spår fyra bakom startbilen startar det sexåriga stoet Rydens Gilda som kommer med två raka segrar. Och ska man tro tränaren blir det nya framgångar.

– Hon har varit jättebra en längre tid nu. Jag höll henne högt som unghäst men hon var svår att hålla fräsch. Jag tycker absolut att hon ska vara en av favoriterna. Det är lite bättre emot den här gången så jag tycker inte att det är något singelstreck, men hon ska streckas tidigt, säger Roger Malmqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM