Tränaren: En stor ära

TRAV

Den franske miljonhästen Quaker Jet startar inte i Prix d'Amerique.

Det innebär att svenske Noras Bean kommer med – som sista häst.

– Det är en jätteupplevelse, säger tränaren Ulf Stenströmer.

På torsdag kommer den definitiva startlistan till Prix d'Amerique som avgörs på söndag. 4,5 miljoner kronor väntar på vinnaren och nu ser det ut som att det blir tre svenskhopp i loppet. Sedan tidigare har Maharajah och Iceland varit klara och nu får de sällskap av Ulf Stenströmers Noras Bean.

Hästen är fortfarande först utanför loppet, men enligt Kanal75 ska den franske stjärnan Quaker Jet strykas vilket innebär att Stenströmers häst får den sista platsen i loppet.

”En ära”

Jean-Etienne Dubois ska under måndagen ha uttalat sig i fransk media om att stryka Quaker Jet, vilket glädjer Ulf Stenströmer.

– Det är en jätteupplevelse för mig, kusken och framförallt ägarna. Det är en jättehöjdare, kanske en sak man är med om en gång i livet. Det är en ära att få vara med, och allt över det är en bonus men jag tycker inte att han år avsågad ur pengasnacket, säger Stenströmer.

Lyrisk över hästen

Hästen påbörjar resan till Frankrike på torsdag och beräknas anlända till Paris på fredag eftermiddagen. Och på frågan hur Noras Bean tränar, får Trav365 ett snabbt svar:

– Strålande.

ARTIKELN HANDLAR OM