Maharajah kan gå till avel efter PdA

Foto: kanal75
Karriären kan vara på väg mot sitt slut... Stefan Hultman och Maharajah laddar upp inför söndagens storlopp. Men nu avslöjar Hultman att det kan vara bland det sista vi ser av fixstjärnan.
TRAV

Om Maharajah vinner Prix d´Amerique kan tävlingskarriären vara över.

Det avslöjar Stefan Hultman i en chatt på Trav365:

– Han kommer närmare och närmare avel, men vi får se, säger tränaren.

På söndag är det meningen att Maharajah ska ta revansch på Ready Cash i världens tuffaste travlopp, Prix d´Amerique, på Vincennes utanför Paris. Direkt efter fjolårets andraplats har tränaren Stefan Hultman haft sikte på sista söndagen i januari 2012. Och snart är vi där.

”Hoppas inte han slutar”

I en chatt med Trav365 avslöjar Stefan Hultman nu att en seger i PdA kan vara bland det sista vi ser av fixstjärnan Maharajah på travbanan.

– Det är inte omöjligt, vi börjar prata om det. Det är inte helt uteslutet, men den diskussionen får jag ta med Travkompaniet. Han kommer närmare och närmare avel, men vi får se. Jag hoppas inte han slutar, men det vet man inte. Han skulle kunna kombinera tävling och avel, som de franska hästarna gör. Det har snackats om det, men vi har inte tagit några beslut.

”Vore en dröm...”

Efter att han släppte den nyheten i chatten fick han frågan om han skulle vilja att ”Marre” betäckte superstoet Viola Silas.

– Mer än gärna, en sådan avkomma vore en dröm att ha i träning. Det skulle vara en drömavkomma, Vilket löphuvud, svarade Hultman då.

Vill du läsa hela chatten med Stefan Hultman? Klicka här till höger.