Superpulvret som förbättrar Brioni

Foto: aln
TRAV

Här är fodertillskottet som Brioni har fått under sin väg till en superstjärna.

Pulvret ökar blodcirkulationen på hästarna vilket gör att de bland annat får bättre återhämtningsförmåga.

– Brioni har gått från att vara en bra häst, till bäst och för att göra det är det många små pusselbitar som ska hamna på plats, säger Per Nordlander på Bioconcept, som tillverkar produkten.

Produkten ”Atletix Sport” har använts av idrottsmän och idrottskvinnor som vill  öka blodcirkulationen i kroppen. Nu är det även populärt för  travhästar, flera proffesionella tränare och ryttare använder  produkten. En av hästarna som använder ”Atletix Horse" är Joakim  Lövgrens Brioni, som blev Årets Häst 2011. Fodertillskottet gör att elasticiteten i blodkärlen ökar och det ger bättre cirkulation, vilket förbättrar rörligheten, uthålligheten och återhämtningen. ”Atletix Horse” är baserat på den Nobelpris belönade upptäckten hur kväveoxidmolekylen reglerar blodcirkulationen. Det är två naturliga ämnen som är verksamma i ”Atletix Horse”, det ena är L-arginin som är en aminosyra som kroppen omvandlar till kväveoxid och den andra är en rot som heter  Butea superba som hjälper kroppen att förlänga frisättningen av kväveoxid.

– Joakim Lövgren började ge Brioni produkten i februari 2010. Det här har gjort att hästen har hållit bättre, återhämtar sig snabbare och han har inte varit skadad någonting. Han har fått bättre återhämtning vilket gjort att Jocke kunnat träna hästen som han vill. Brioni har gått från att vara en bra häst, till bäst, säger Per Nordlander på Bioconcept, som tillverkar produkten.

– Sen ska man inte glömma att Brioni är en fantastisk häst. Bra löphuvud och en riktig fighter, fortsätter han.

”Tvärstum”

Nordlander tar även upp ett exempel från årets Elitlopp, som Brioni vann efter stor dramatik.

– Hästen sprang sig tvärstum i försöket, sen går han ut 2,5 timmar senare och spurtar ner hela fältet. Det visar på att hästen har en grymt bra återhämtning. Det är ju inte bara tack vare Atletix Horse, men det bidrar nog en del, helt klart. Alla hästar mår bra av bra blodcirkulation, säger Nordlander.

Mikael Fagerberg jobbar som försteman i stall Lövgren. Han ser positivt på fodertillskottet och har inget negativt att säga om produkten.

– Vi har en känsla att de blir piggare och tål tävling och träning lite bättre. Framförallt är muskelstelheten klart mindre efter lopp och träning. När det gäller Brioni så är det svårt att säga eftersom det är en sådan toppindivid, han var ju bra även innan han fick det här.

”Jag hade inte spikat Brioni”

På lördag startar Brioni på V75 när cirkusen gästar Jägersro i Malmö. Joakim Lövgrens stjärna ser ut att bli favorit i loppet, men motstånd saknas inte. Björn Goops Quarcio du Chene ser på förhand ut som den tuffaste konkurrenten.

– Quarcio du Chene kommer med full form, det har ju inte vår häst. Jag har full respekt för honom, det är ingen walk in the park för Brioni, som någon har tippat. Vi har ett lopp i sikte och det är Prix de France, och inför det behöver han den här genomköraren, säger Mikael Fagerberg.

Det låter inte som någon V75-spik?

– Jag hade inte spikat. Jag rekommenderar att ta de två bästa hästarna, alltså Brioni och Quarcio du Chene.