Kolgjini: Varnar för V75-skrällen

Foto: aln
TRAV

Lutfi Kolgjini blev kusk- och tränarchampion på Jägersro ifjol.

På lördag har banans största profil tre hästar till start på V75.

– Jag vill varna lite för Unison. Han gick jättebra senast och sköter han sig nu blir han att räkna med, säger tränaren.

När Jägersros travbana utanför Malmö kommer på tal är det många som tänker på Lutfi Kolgjini. ”Ludde” är banans största- och mest framgångsrika tränare. Under 2011 skördade stortränaren fina framgångar på hemmabanan. Kolgjini blev kusk och tränarchampion på Jägersro och visade upp mycket bra siffror. Eller vad sägs om över 26 i segerprocent som kusk och över 24 procent som tränare. Stallets hästar sprang in drygt 7,3 miljoner kronor på ”Jägers”.

”Jag laddar mot spets”

På lördag när V75-cirkusen drar söderut och besöker ”Luddes” jaktmarker har tränaren tre hästar till start. Inga toppchanser – men två av dem kan segerstrida.

– Är det någon jag ska vinna med så är det väl 6 Ouch (V75-6). Han var uppanmäld senast men var jättefin barfota. Han fick lucka väldigt sent, men sköt till mycket bra. Vi hoppas kunna köra barfota igen. Hästen är startsnabb och ledningen är enklaste vägen till mål, så vi provar framåt rejält från start. Om vi inte skulle komma till spets spelar det ingen roll, hästen går lika bra bakifrån, säger Lutfi Kolgjini.

Ligger lågt

I den fjärde V75-avdelningen har ”Ludde” 4 Unison till start. Hästen blir inte så hårt streckad, om man ser till det tidiga spelet, men tränaren vill varna spelarna.

– Ja, jag vill varna för honom. Han gjorde ett jättebra lopp senast. Om han sköter sig nu blir han att räkna med, konstaterar Kolgjini.

Stall Kolgjini startar även 5 Tiberina i V75-1. Men där ligger tränaren lågt. Mycket lågt.

– Hon är uppanmäld och står tufft inne. Är hon trea-fyra så är jag nöjd.