Vann 26 miljoner – firade inte ens

Foto: Hasse Eriksson
TRAV

I lördags vann kompisarna 26 miljoner kronor på V75.

Vild segerfest? Glöm det.

– De är vana att vinna mycket pengar, allt är som normalt,  säger Johnny Wärnberg som äger butiken där miljonvinsten lämnades in.

Enbart ett V75-system av 1,3 miljoner lyckades sätta sju rätt.

Utdelningen: 26,2 miljoner kronor.

Systemet var inlämnat hos Trav In i Avesta och kostade över 1 000 kronor att lämna in. Under lördagskvällen spekulerade hela trav-Sverige om vem vinnaren är och under söndagen kunde Sportbladet avslöja att tre kompisar tagit jättevinsten.

Kompisarna, som spelat ihop i över tio år, hade lämnat in systemet, som kostade 14 000 kronor och innehöll en spik, under lördagsförmiddagen i butiken i Avesta. Kompisarna hade spikat 21-oddsaren Miamarie Ennoble som vann V75-2.

”Lugna och sansade”

Efter vinsten har alla tre valt att vara anonyma, men Johnny Wärnberg, butiksägare, känner killarna och berättar för Trav365 om hur vinnarnas vecka efter succén varit.

– Det har rullat på som vanligt, de är lugna och sansade. De var in och spelade lite som vanligt på V86 under onsdagen, men det gick inte bra. Det var för mycket favoriter som vann, säger Wärnberg.

Han fortsätter:

– De spelar rätt så friskt så de har vunnit stora pengar förut. De var glada, annars är det mest som normalt. Jag skulle inte ha klarat av att vara så lugn, jag tror jag var mer uppspelt än var de var. De är vana att vinna.

Är det några förutom du som vet vilka vinnarna är?

– Det är några riktiga stammisar som vet vilka de är, annars är de rätt anonyma och det vill de vara.

”Mycket gratulationer”

Efter miljonsuccén har även trycket i Trav In i Avesta ökat. Wärnberg och hans anställda har haft fullt upp efter lördagens storvinst.

– Det börjar lugna ner sig men det har varit rätt så mycket. Det har varit mycket gratulationer och många nya kunder som spelar. Det märkte vi speciellt i går då det var V86, det var extra mycket kunder då som skulle spela. Vi är en turbutik, folk tror att vi ska vinna mer, säger Johnny Wärnberg.

ARTIKELN HANDLAR OM