Den vilda taktiken ska ge miljonerna

Micke Nybrinks krönika

TRAV

26 miljoner? Ja tack. Jag blev inspirerad i lördags.

Snubben som tog hela potten spikade en 20-oddsare.

Nu ska jag inte jag vara sämre.

Jag provar med storvinnarens vilda taktik

Miamarie Ennoble var den enda pållen som helgens storvinnare spikade. Han la in allt på en fyraprocentare från perfekt läge. Rygg ledaren och slut. Såja. Jag har träffat den här storvinnaren ofta under ett antal år och kan nästan lova att ingen har kämpat så med travet. För mig är det inget konstigt att han vinner massor. Frågan är om någon sett lika många lopp som han? ”Fliten är turens moder”, borde det stå på hans dörr. Han har liksom inte fuskat sig till framgång.

Åsberg är en tuffing

Nu ska jag inte jag vara sämre. Spår ett, stolopp, V75-2: För fan, Guiding Star ska bli min egen lilla Miamarie Ennoble. Hästen kommer från en strålande insats där hon brakade förbi allt över upploppet. Kolla gärna själv i lopparkivet.  Gången före fick hon öppna knallhårt i spets innan hon släppte efter ett varv. Sen satt hon fast i mål.

Jenni H Åsberg kör och jag hoppas att hon hittar rygg ledaren. Om sedan luckan kommer kan det vara över till 20 gånger fläsket. Jenni H är en tuff tjej som (typ) brukar vinna busligan. Tro inte att hon står med mössan i hand, sparkar i gruset och stammar när hon möter kuskeliten. Vid behov kör hon över dem.

När jag fått upp ångan provar jag med en vild spik även i V75-4. Vet inte om ni sett All American Candy på slutet men om inte – in och kolla. För tre starter sedan flög hon till front, öppnade hårt och höll undan för fine Crowne över upploppet. Senast bombade hon till spets, drog på i hög fart och vann lätt på 1.13,2/1 640 auto.

I morgon kör Thomas Uhrberg och det är voltstart. Japp, det är ungefär som när John Daly kliver upp på tee. Räkna med att det bara smäller till innan de andra ens fattat att han peggat upp. Min tanke är spets och slut.

De andra loppen då? Vad finns att säga om dem?

V75-1: Här måste man bara tro på Nimbus Hackstable som speedade värre än Noras Bean (!) i V75-Mästaren senast. Den spurten räcker och blir över nu. Att Björn Goop kör gör inte saken sämre. Drag. Exdream värmde rysligt bra senast och höll tappert i dödens på Global Manhattan. Han var minst lika bra som Manhattan (favorit nu) och går framåt med loppet. Hett bud.

Spikar Quarcio

V75-3: Duell där man kanske borde ”sejfa” och strecka båda? Nej, det är inte min stil.  Fram med hakan. Jag spikar förstås formstarke Quarcio du Chene eftersom Brioni (väl?) inte är på topp ännu. Quarcios avslutning näst senast på Solvalla var otäckt bra.

V75-5: Ston och lärlingar och inte alldeles lättlöst. Två roliga bud har jag hittat. Wiss Shadow har sett mycket fin ut på slutet och kan överraska med en snäll resa. Hon måste köras på chans. Lindsey Trot är också spännande. Formen är kanonbra och med klaff kan hon blixtra till.

V75-6: Nästa gång-vinnaren är givetvis Crowne. Han såg ut som en ny häst på V75 senast. Jag trodde ingenting på honom och kom undan med hjärtat i halsgropen. Spurten var vass men för sen och det kan bli full pott nu i stället. Fick ändå lite skrällkänsla och kluddar på bakom.

V75-7: Två riktigt bra hästar gör upp. Jackal Face laddar för ledningen och blir svårslagen men en häst med Cayenne Käbbs skalle går aldrig att avfärda.  

FAKTA

Tipsen till V75

Helgens tips

1. 1 Guiding Star

(Jägersro, V75-2)

Kanonform, vann åkandes senast. Rygg ledaren och slut?

1. 2 All American Candy  (Jägersro, V75-4)

Tänt till i ny regi, ridtränad. Mycket bra senast. Fräcka draget.

3. 10 Nimbus Hackstable  (Jägersro, V75-7)

Rykande spurt i rövargäng senast. Kan städa

Micke Nybrinks system och tips

V75-1: 3, 9, 10, 11 (res 2–4)

V75-2: 1 Guiding Star (res 3–4)

V75-3: 3 Quarcio du Chene (res 1–4)

V75-4: 2 All American Candy (res 10–3)

V75-5: 1, 2, 6, 7, 8, 12, 13 (res 3–10)

V75-6: 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10  (res 6–7)

V75-7: 5, 6 (res 3–2)

448 rader/224 kronor