De har vunnit 233 miljoner kr på V75

Så har spelarna blivit ensamma med alla rätt på spelformen

Foto: Kanal 75/BJÖRN WANHATALO
Butikerna firar vinsterna Norrlandskvinnan som vann 45 miljoner hade lämnat in sitt system hos Ica Nära i Bygdeå. Christer Eriksson hade spelat hos Kulladals Spel och Tobak i Malmö.
TRAV

Här är  spelarna som blivit ensamma med alla rätt på V75 och vunnit miljoner.

Så här gjorde de för att vinna vinsten som alla drömmer om.

Två veckor i rad har det blivit en ensam vinnare på V75 och miljoner att hämta ut. För snart två veckor sedan vann Christer Eriksson och hans vänner omkring 60 miljoner kronor vid V75-loppen på Åby.  I och med vinsterna tog de sig in på listan över landets största V75-vinster i historien.

Förra helgen var det dags igen när V75 avgjordes på Bergsåker: Då var det tre storspelare som vann 26 miljoner tillsammans. Vännerna hade lämnat in sin kupong, som kostade 14 000 kronor, hos Trav In i Avesta.

Bland annat spikade de 21-oddsaren  Miamarie Ennoble i V75-2 som vann överlägset.

Här är hela listan med de historiska vinnarna.

1. 67 312 633 kronor, 27 februari 2010, Axevalla

Mannen som är i 30-års åldern vann den största vinsten någonsin på trav under 2010. Han skapade rubriker då han vann den otroliga summan 67 miljoner kronor. Efter vinsten trädde mannen fram och chattade med Aftonbladets läsare.

– Jag lever inte speciellt annorlunda. Jag lever inte annorlunda ännu i alla fall. Jag har inte hunnit så mycket ännu, jag har beställt en bil men inte fått den än. Jag ska dra iväg på en resa med 20 kompisar en vecka efter Elitloppet, berättade han i chatten.

Systemet kostade över 1 000 kronor att lämna in och innehöll en spik, elva-oddsaren Zerba G. i V75-4. Vinnarens spik kördes till seger av kusken Tony Wallin som var en stor anledning till miljonsuccén

Som tack för hjälpen bjöd mannen V75-kusken Tony Wallin och hans familj på en lyxresa till Aruba.

Mannen har även valt att investera sina pengar i travhästar.

2. 56 347 408 kronor, 14 januari 2012, Åby

Christer Eriksson spelade in årets hittills största vinst och den näst största i V75:s historia vid V75-tävlingarna på Åby i mitten av januari.

Christer och hans vänner hade gjort ett system tillsammans som de lämnat in hos  ATG-ombudet Kulladal Tobak i Malmö. Christer var dock hjärnan bakom systemet och den som tagit ut hästarna.

Det vinnande systemet kostade 400 kr och innehöll två stycken spikar, men systemet var en del av ett större system.

Dagen efter vinsten gick Christer ut i tidningar och tv och berättade att att han och vännerna hade vunnit.

– Det är det här det här det handlar om, att bli ensam. Jag har hållit på med det här jättelänge , haft spelbutik och spelat jättehårt. Det spelar ingen roll om man vinner 10, 20 eller 30 miljoner. Man ska bli ensam, och det har jag blivit nu, sa han i TV4.

Vinsten firade han ute på flera Stockholmskrogar och även i Köpenhamn.

– Jag har aldrig druckit så mycket champagne i hela mitt liv, sa han.

Bara några dagar efter att de vunnit miljonerna stack Christer till Thailand för semester i värmen.

3. 47 360 999 kronor, 7 juli 2007, Halmstad

När mannen i Hallunda vann 47 miljoner 2007 var det den största vinsten någonsin på trav. Systemet kostade över 1 000 kronor och innehöll tre spikar.

Mannen hade spelat hos spelbutiken Direkten i Hallunda och butiksägaren Raymond Saliba berättade om mannen och hans miljonvinst efteråt. Trots miljonerna har mannen fortsatt att jobba på som vanligt och spelar även på trav.

4. 45 285 093 kronor, 24 juni 2007, Kalmar

Norrlandskvinnan, som hon kallas, blev ensam med alla rätt vid V75-tävlingarna på Kalmar. Hon komponerade ett system som fick landets experter att klia sig i huvudet och kalla det för ett ”toksystem”. Norrlandskvinnan ska ha chansat när hon tog ut sina hästar. Bland annat inledde hon sitt system med att spika två hästar, en 58-oddsare och en 16-oddsare.

Efter vinsten har kvinnan valt att hålla låg profil, men hon ska bland annat ha köpt en travhäst, Dr Dreamcatcher, som hon valde att placera hos travtränaren Åke Svanstedt.

5. 34 591 437 kronor, 23 december 2011, Bergsåker

Spelaren vann 34 miljoner kronor – dagen förre julafton.

Personen, som valt att vara anonym, hade lämnat in en rad via nätet för endast fyra kronor och vann 34 miljoner.

Systemet var dock en del i ett större system.

ARTIKELN HANDLAR OM