Så följer du helgens superlopp live i TV4

Kanalen sänder direkt med Stig H Johansson och Jessica Almenäs

Foto: Kanal 75
Jessica Almenäs och Stig H Johansson rapporterar från storloppet.
TRAV

Följ världens tuffaste travlopp live i TV4.

På söndag sänder kanalen direkt från Prix d'Amérique med bland annat Stig H Johansson och Jessica Almenäs.

– Det blir en fantastisk fest, säger Patrik Ståhl på OTW, som producerar sändningen.

På söndag är det dags för några av världens främsta hästar göra upp i miljonloppet Prix d'Amérique på Vincennes travbana utanför Paris.

För dig som inte kan följa loppet på plats finns det dock chans att se loppet live i TV4 som direktsänder från miljonloppet.

Längre program

På plats i studion finns Jessica Almenäs och Stig H Johansson. Patric Skoglund och Anders Lindqvist kommenterar loppet och Tony Ryttar är reporter på banan.

– Vi börjar klockan 15.15 i TV4 där vi i år har en längre sändning än vanligt. Vi sänder mellan 15.15 och 16.00 och det här ger oss en mycket större chans att få gäster till studion efter loppet. Det gör också att vår flygande reporter, Tony Ryttar, hinner intervjua alla som är av intresse och våra experter Stig H Johansson och Anders Lindqvist får den tid de behöver för att verkligen kunna visa och analysera vad som egentligen hände, säger Patrik Ståhl.

Missar du direktsändningen eller vill ha mer eftersnack om loppet finns det en ny chans i Vinnare Söndag i TV4 Sport.

– Då visar vi loppet igen och vi får med de röster som vi inte hann med i vår livesändning. Vi visar även galopp från Täby, V65 från Solvalla och helt nytt från i år är att vi visar V4 från Vincennes där första avdelningen är just Prix d'Amérique och den avslutas med det mycket intressanta lopp Prix Helen Johansson, berättar han.

”Pirrar i magen”

Patrik och redaktionen ser fram emot ett spännande lopp och hoppas på en duell mellan Maharajah och Ready Cash.

– Det roligaste som redaktör med det här rutinerade och mycket starka lagbygget är att det varje år märks att det är något speciellt på gång och att det pirrar även i deras erfarna magar. Sedan är det helt klart så att hos alla som är inblandade i produktionen att vårt pirr och våra förväntningar höjs när vi har vårt svenska monster Maharajah mot det franska fenomenet Ready Cash i en duell som troligtvis blir en klassisk kamp mellan två hästar som det kommer att pratas om i många år framöver.

FAKTA

Här är tiderna i TV4

15.15-16.00. Prix d'Amerique i TV4

15.25. Start för  Prix d'Amérique

17:05 Vinnare söndag i TV4 Sport