Fransmän köper upp Maharajah

Foto: kanal75
TRAV

Paris-Grosbois. Maharajah köps upp bit för bit – av fransmän.

Travkompaniet har fått mängder av franska delägare efter framgångarna på Vincennes ifjol.

– Hästen är så populär härnere, många fransmän håller på honom i smyg mot Ready Cash, säger Annika Lindblom på Travkompaniet.

SUPPORTRAR Många svenska travfans är redan på plats. Här är två travfantaster som tror på blågul seger på söndag.

Travkompaniet är bolaget med mängder av stjärnhästar som står bakom Maharajah. I Sverige finns tusentals delägare som alla har en liten bit i Maharajah.  Maharajahs popularitet i Frankrike har gjort att många fransmän valt att köpa in sig i Travkompaniet - för att få deläga stjärnan.

”Enormt populär”

Travkompaniets Annika Lindblom är på plats på Grosbois och njuter både av vårsolen och uppmärksamheten från alla fransmän som avgudar Maharajah.

– Hästen har blivit enormt populär här nere, många fransmän säger att de håller på Ready Cash, men i smyg erkänner de för mig att det är "Marre" som är deras verkliga favorit, säger Annika Lindblom när Trav365 träffar henne utanför Maharajahs box i en stallborgarna på Grosbois utanför Paris.

I veckor har hon och Travkompaniet laddat för Maharajahs stora stund på söndag. Och redan har delägare och fans rest till Paris. Ute på Grosbois finns det gott om svenskar som njuter i vårsolen.

– Vi vet inte exakt hur många delägare som kommer, men det är garanterat över 100.

”Gått och myst hela hösten”

Annika Lindblom är mycket förväntansfull inför söndagens Prix d'Amérique.

– Jag har gått och myst hela hösten när hästen har startat och tyckt att han sett fantastiskt fin ut och tänkt: Det här blir bra sista söndagen i januari i Paris.

Hur bra är Maharajah i år jämfört med förra året när han kom tvåa?

– Allt känns mycket bättre i år. Då visste vi knappt om han skulle fungera på Vincennes, nu vet vi att han trivs som fisken i vattnet här.

ARTIKELN HANDLAR OM