Så blir du rik på storloppet

Experten Anders Lindqvist: ”Ta med alla svenska hästarna på trion”

TRAV

PARIS-GROSBOIS. Franske tränaren Anders Lindqvist har stenkoll - både på de svenska och franska hästarna i Prix d'Amérique.

Här är tipsen han tror kan göra dig rik.

– Ta med alla svenska hästarna på trion, säger han.

Han har följt Prix d'Amérique på nära håll i 20 års tid. Anders Lindqvist var säker på att Ready Cash var vinnaren ifjol - och fick rätt. I år tror han på en repris.

– Ready Cash Strular det för honom kan han förlora men normalt är han för snabb och för bra de andra. Ready Cash springer med i vilka tempon som helst, och kan sedan speeda, så det går inte att dra sönder honom.  Sättet man kan slå honom på är att köra sakta och att det blir ett taktiklopp, men det blir sälan det i Prix d'Amérique, då alla hästarna är så peppade. Han måste vara helt ur form och få ett struligt lopp för att förlora.

Öppet lopp

Om Ready Cash mot förmodan gör bort sig tycker Anders Lindqvist att det ser vidöppet ut:

– Skulle favoriterna göra bort sig är det 10-12 hästar som kan vinna. Det är många bra hästar det är ett riktigt bra lopp i år.

Vad är ditt bästa speltips?

– Det är att spela Yarrah Boko i Prix de Luxembourg, det är en ruskigt bra häst och jag tror att han har en jättechans.  I Prix d'Amérique är tipset att spela en trio med alla de svenska hästarna, för jag tror att Noras Bean och Iceland blir bortglömda, särskilt om du spelar här nere i Paris. Stefan "Tarzan" Melander är en mästare att ställa i ordning och Björn Goop är rätt man som kan få Iceland att vakna till. Sätt Ready Cash som etta på trion samt ha de svenska och några av de högt rankade fransmännen med. Det kan löna sig och ge dig riktigt fina pengar.

FAKTA

Anders Lindqvist ranking av Prix d'Amérique 2012

1. Ready Cash

2. Maharajah

3. Royal Dream

4. Severino

5. Timoko

Patrik Fernlund, Maths Nilsson/Minimedia