Yarrah Bokos succé – vann franskt storlopp

Foto: maths nilsson
Yarrah Boko vinner Prix de Luxembourg med Frank Nivard i sulkyn.
TRAV

PARIS-VINCENNES. Yarrah Boko vann Prix du Luxembourg - till ett enormt nordiskt jubel.

Hästen kördes till ledningen i loppet och vann överlägset.

– Det känns fantastiskt efter några tveksamma lopp, säger Trond Anderssen.

Prix de Luxembourg avgjordes i dag på Vincennes-banan utanför Paris. Massor av topphästar startade i loppet, och de svenska färgerna försvarades av Sebastian K. och Real du Rabut - samt svenskfödde men norsktränade Yarrah Boko.

”Körde helt perfekt”

Sebastian K. floppade direkt med galopp och Real du Rabut sågs aldrig med chans. Desto bättre var Yarrah Boko som fick en bra start och var med i främre träffen direkt. Med 800 meter till mål kom han fram utvändigt ledaren, 300 meter senare hade han knäckt ledaren. Yarrah Boko försvann över upploppet till en överlägsen seger. Det nordiska jublet steg mot skyn på Vincennes. Tränaren Trond Anderssen jublande glad när Trav365 träffar honom på läktaren sekunder efter segern.

– Det känns fantastiskt efter de tveksamma loppen. Det blev hård körning om ledningen i uppförsbacken och det kostade en del, men Yarrah var fantastisk som kunde vinna ändå. Kusken körde helt perfekt, och jag är inte förvånad över insatsen, säger Trond Anderssen och kramar om hästens ägare och uppfödare.

Yarrah Boko vann på tiden 1.11,5 över 2100 meter. Tvåa i loppet slutade Quoumba de Guez. Segern  var värd 50 000 euro, nästan en halv miljon kronor.

”Fantastiskt fin”

Frankrike-experten Anders Lindqvist ropade ut Yarrah Boko som helgens bästa spel på Trav365 i går. De läsare som följde tipsen kunde glädja sig åt fina oddset 6,30 gånger pengarna.

– Hästen såg fantastiskt fin ut både före och i loppet, säger Anders Lindqvist.

Patrik Fernlund/Maths Nilsson