Värden: Blir seger om Örjan kör rätt

TRAV

Paris-Vincennes. Han följer och servar Maharajah varje dag.

Nu tror superhästens värd, Ron Kuiper, på seger i Prix d´Amérique.

– Kör Örjan rätt vinner de, säger Kuiper till Trav365.

Foto: Maths Nilsson
Ron Kuiper.

I morgon är det dags för Prix d´Amérique och nu spekuleras det vilt om vem som står som slutsegrare, och tar hem fem miljoner kronor och evig ära och berömmelse. Den svenske superhästen Maharajah är en av favoriterna i loppet sedan den mersmakande fjärdeplatsen i Prix de Belgique för två veckor sedan. Maharajah har varit på plats i Frankrike i snart tre veckor och står uppstallad på Ron Kuipers fantastiska anläggning på Grosbois, några mil utanför Paris. Kuiper och Stefan Hultman har tidigare samarbetat med stor framgång.

Svarar blixtsnabbt

Ron Kuiper har följt Maharajah mycket noggrant de senaste veckorna och har tillsammans med hästens skötare, Lisa Skogh, servat och tagit hand om Maharajah. Under lördagsförmiddagen minglade Kuiper runt på Vincennes stallbacke innan tävlingarna och han är övertygad om att det blir svensk seger i år i Prix d´Amérique. När trav365 ber honom svara på frågan om vem som vinner storloppet, kommer svaret blixtsnabbt:

– Det är klart att det blir Maharajah.

Varför?

– Var inte? Örjan Kihlström känner Ready Cash och vet hur han ska göra, allt hänger på honom. Jag har inte kört Maharajah men han är fräschare och bättre i år. Vi gör allt för att han ska ha det så bra som möjligt. Kör Örjan rätt kommer han att vinna, säger Ron Kuiper.

Patrik Fernlund