Chansningen gav andra raka segern

Foto: maths nilsson
Ready Cash vinner Prix d´Amérique för andra året i rad.
TRAV

PARIS-VINCENNES. Jättechansningen gav Ready Cash segern i Prix d'Amérique.

Svenske Maharajah kämpade tappert - men blev bara fyra.

– Jag förstod att det inte skulle gå när vi fick så tungt lopp, säger kusken Örjan Kihlström.

Foto: maths nilsson
Örjan Kihlström var märkbart besviken efter Maharajahs fjärdeplats i PdA.

På förhand trodde alla att Prix d'Amérique skulle bli en ren uppgörelse mellan Ready Cash och Maharajah. Men franske Timoko satte färg på loppet genom att ta ledningen och försvara sig mot alla attacker.

Enorm risk

Maharajah fick en bra start, men hamnade dessvärre ute i spåren första halvan av loppet för att sedan komma fram i dödens. Samtidigt tog Franck Nivard bakom Ready Cash en enorm risk och körde instängd i ryggen på Maharajah. Länge såg hästen ut att få sitta fast utan att få lucka.

Franskt jubel

I sista sväng uppenbarade sig luckan för Ready Cash, som speedade snabbt och ryckte åt sig ett försprång som han höll in i mål. Samtidigt utbröt ett enormt jubel på läktaren.  Maharajah kunde inte växla tempo men höll sin fart som fyra. Tvåa i loppet blev stoet Roxanne Grif som spurtade fint. Trea blev The Best Madrik.

– Vi fick en ganska bra start, men tyvärr hamnade vi tredjespår och sedan dödens, det blev lite för tungt för honom. Jag tycker ändå att han gick bra, även om det kanske fattas lite, säger Örjan Kihlström till Trav365 direkt efter att han klivit av sulkyn.

När förstod du att det inte skulle gå?

– När Ready Cash fick luckan i sista sväng, förstod jag att han skulle vinna och att vi skulle få det svårt.

När vinner en svensk häst nästa gång?

– Nästa år kanske, eller det kan ta längre.

Ready Cash vann loppet på 1.12,0, segern var värd cirka 4,5 miljoner kronor. Efter segern utbröt vild glädje på Vincennes och segerkusken Franck Nivard sprutade champagne över allt och ville ta hela Vincennes i sin famn.

Maths Nilsson/Patrik Fernlund