”Inte funderat på avel, är skitsnack”

Foto: aln
TRAV

Inför Prix d´Amérique meddelade Stefan Hultman att Maharajah närmade sig avel – och ett möjligt slut på tävlingskarriären.

Men efter fjärdeplatsen i miljonloppet valde tränaren att tona ner de uppgifterna.

– Jag har inte funderat på någon avel, det där har bara varit skitsnack, säger han till Sportbladet.

Svenska fixstjärnan Maharajah fick ett tungt lopp och slutade på en fjärdeplats i miljonloppet Prix d´Amérique. Några dagar innan starten i världens tuffaste travlopp chattade hästens tränare Stefan Hultman med Trav365:s läsare. Där meddelade han att hästen kommer allt närmare avel – och ett möjligt slut på karriären.

– Det är inte omöjligt, vi börjar prata om det. Det är inte helt uteslutet, men den diskussionen får jag ta med Travkompaniet. Jag hoppas inte han slutar, men det vet man inte. Han skulle kunna kombinera tävling och avel, som de franska hästarna gör, berättade Hultman då.

”Vill inte ha frågor om hästen är slut”

Men när Stefan Hultman fick frågan om eventuell avel och ett slut på Maharajahs karriär direkt efter målgången i PdA på söndagen valde han att tona ner uppgifterna.

– Jag hade inte ens hunnit analysera loppet, då vill jag inte ha frågor om hästen är slut. Jag har inte funderat på någon avel, det där har bara varit skitsnack, säger Hultman till Sportbladet på plats i Paris.

Han fortsatte:

– Vi måste välja, och vi har funnit att det är de franska loppen och förutsättningarna som passar Maharajah allra bäst. Jag vill ha hästar som tävlar länge, Maharajah har hållit igång sedan han var tre år men jag tror att han har två säsonger kvar i Frankrike.

Inget Elitlopp

De nya direktiven kring ”Marre” glädjer säkerligen hela trav-Sverige. Men de som hoppas få se Maharajah i Elitloppet senare i vår kan nog sluta drömma.

–  Det har blivit för tuff konkurrens för att tävla med hästarna året runt och satsa både på det franska vintermeetinget och de skandinaviska storloppen. Hästarna har blivit mer specialiserade, säger tränaren till Sportbladet.