Åkebys tips till Stefan Hultman

TRAV

GIF Sundsvalls tränare Sören Åkeby och travtränaren Stefan Hultman är goda vänner.

Inför Maharajahs start i PdA hjälpte Åkeby till och gav träningstips till Hultman.

– Stefan har varit intresserad av hur vi tränar och det kan man överföra till hästarna också, berättar Sören Åkeby för dagbladet.se.

Foto: André De Loisted

Maharajah fick ingen revansch på Ready Cash i årets Prix d´Amérique. Efter ett tufft lopp blev ”Marre” fyra efter en imponerande insats. Den stora förhandsfavoriten, franske monsterhästen Ready Cash, satt instängd länge – men när upploppet nalkades "ordnade" kusken Frank Nivard fritt spelutrymme och spurtade till knapp men säker seger.

”Överföra till hästarna”

Inför världens tuffaste travlopp har Maharajahs tränare Stefan Hultman lagt upp träningen av hästen väldigt noggrant. Och han har fått hjälp. Kompisen, hästägaren och GIF Sundsvalls tränare, Sören Åkeby, har gett tips och råd.

– Jag och Stefan är jättebra kompisar och jag är intresserad av vad han håller på med och han är intresserad av det jag håller på med. Jag är ju väldigt intresserad av det här med pulsmätning och många idrottsmän tränar på liknande sätt som hästar. Stefan har varit intresserad av hur vi tränar och det kan man överföra till hästarna också, berättar Sören Åkeby för dagbladet.se

Bästa hästen vann

Nu räckte fotbollstränarens råd och tips till en fjärdeplats. Men enligt dagbladet.se var Åkeby mycket nöjd med Maharajahs insats i loppet. Han konstaterar även att bästa hästen, Ready Cash, vann loppet välförtjänt.

ARTIKELN HANDLAR OM