Svenskfest nästa Prix d´Amérique

Foto: aln
Får vi revansch på fransmännen nästa år? Flera svenska topphästar kan bli aktuella. Quarcio du Chene, Tamla Celeber, Joke Face och Maharajah är några...
TRAV

Maharajah blev fyra och resten av svenskgänget sågs aldrig med chans i Prix d´Amérique.

Nästa års upplaga kan bli betydligt roligare – ur svensk synvinkel.

Eller vad sägs om hästar som Quarcio du Chene, Maharajah, Tamla Celeber och Joke Face till start.

Vi svenskar hoppades att Maharajah skulle få ta revansch på Ready Cash i Prix d´Amérique. Men vi hoppades förgäves. ”Marre” blev fyra efter ett tungt lopp och den franske superhästen fick lucka på upploppet och spurtade hem andra raka segern i miljonloppet. De övriga svenskhoppen i loppet, Iceland och Noras Bean, sågs aldrig med chans.

Ny satsning

Nästa års upplaga av världens tuffaste travlopp kan bli betydligt roligare – i alla fall ur svensk synvinkel. Flera av landets största tränare har öppnat för att starta sina stjärnor på Vincennes kolstybb. Direkt efter loppet meddelade Maharajahs tränare Stefan Hultman att det blir en ny satsning på Frankrike och Paris.

– Jag tror att Maharajah har två säsonger kvar i Frankrike, säger han till Sportbladet på plats.

”Målet är PdA”

En annan häst som kan bli aktuell är superstoet Tamla Celeber, som tränas av Roger Walmann och som ägs av storsatsande stall Courant.

– Om jag och ägarna skulle drömma, eller ha som mål, jag hatar ju att drömma, så är det att vara med i Prix d´Amerique 2013, berättade tränaren i en tidigare intervju med Trav365.

Goop: ”Hoppas starta Quarcio”

Stall Goops Quarcio du Chene och Lutfi Kolgjinis karismatiske sexåring Joke Face är två till som mycket väl kan starta i nästa upplaga av PdA.

– Nästa år hoppas jag starta Quarcio du Chene i Prix d´Amérique, säger Björn Goop i TV4, precis när han körde av banan med Iceland.

– Det var för tidigt att starta Joke Face i PdA i år, men nästa år är det meningen att han ska vara med. Då kör vi, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.

FAKTA

Trav365 listar några potentiella starthästar i Prix d´Amérique 2013:

(Tränare inom parentes)

Maharajah

(Stefan Hultman)

Quarcio du Chene

(Björn Goop)

Tamla Celeber

(Roger Walmann)

Joke Face

(Lutfi Kolgjini)

Kadett C.D.

(Robert Bergh)

Iceland

(Stefan Melander)

Noras Bean

(Ulf Stenströmer)

Amaru Boko

(Timo Nurmos)

ARTIKELN HANDLAR OM