Sportchefen slutar: ”Vi har mått dåligt”

TRAV

Efter sex år som sportchef på Dalatravet.

Nu slutar Jan Hedrén - och flyttar till Norge.

- Det har varit jobbigt under det senaste året, många i personalen har mått dåligt, säger Hedrén till Trav365

Foto: ALN
Jan Hedrén.

Under tisdagsförmiddagen kom nyheten om att Dalatravets sportchef, Jan Hedrén, oväntat lämnar sina uppdrag och söker sig till Norge. Hedrén har under de senaste sex åren varit Romme- och Rättvikstravets ansikte utåt och utvecklat banorna i positiv riktning. Men nu tackar 46-åringen för sig och flyttar till Norge där han blir sportchef för det norska travförbundet, DNT.

Nu berättar Jan Hedrén för Trav365 om varför han lämnar Dalatravet. Den främsta anledningen till jobbytet är förstås det nya uppdraget i Norge som han ser som spännande, men det finns även andra saker som ligger bakom beslutet.

- Jag är tacksam och stolt över att ha fått förtroendet att utveckla travsporten i Norge. Det känns spännande, lite som att hoppa fallskärm. Ett stort äventyr och utmaning på en och samma gång, säger Hedrén.

”Mycket turbulens”

För lite mer än ett år sedan började den förre detta stjärnreferenten Bo Rydgren som travbanechef på Dalatravet. Det har också påverkat Hedréns beslut.

- Det är ingen hemlighet att vi haft det jobbigt på Dalatravet under det senaste året med den nye travbanechefen, Bo Rydgren. Det har varit mycket turbulens och personalen har många gånger mått dåligt.

Vad har varit problemet?

- Det har till och från varit en väldigt rörig tid där vi på kontoret har haft svårt att samarbeta med den nye travbanechefen. Men jag har trivts jättebra tidigare och känner fullt stöd från tränarna som jag haft ett fantastiskt samarbete med, vi har upplevt många härliga minnen tillsammans. Men när det här spännande jobbet dök upp kändes det helt rätt att byta väg, det blir en spännande utmaning. Jag kommer att sakna delar av personalen, tränarna och många andra men just nu känner jag mig färdig med Dalatravet, säger Jan Hedrén till Trav365.

Trav365 har försökt att nå Bo Rydgren för en kommentar.