Diskningen som blivit en snackis

Upprörda känslor efter händelsen på V75 – så tycker experten och läsarna

Foto: ATG-PLAY
TRAV

Diskningen vid helgens V75 har blivit en het snackis i trav-Sverige.

Flera läsare och experten Micke Nybrink har tyckt till om händelsen.

– Jag vet faktiskt inte om det var rätt. Men en sak kan jag säga. Måldomaren i Östersund är modig. Han har balls, skriver Nybrink i sin krönika.

Den stora snackisen efter lördagens V75-tävlingar på Östersundstravet är diskningen i V75-1.

Jörgen Westholm och hans häst  Carambole P. skrällde i den första avdelningen och vann till 80 gånger pengarna.

Men efter att måldomarna granskat löpningsfilmen valde de att diskvalificera Westholm för trängning och tog av honom segern.

Istället gick vinsten till Åke Svanstedt och Mr Picolit.

”Vågade inte fria Westholm”

Efter lördagens lopp har flera av Trav365:s läsare tyckt till om måldomarnas beslut.

– Detta är ju rent åt helvete fel! Skandaldomare! skriver Monica Strandberg.

– Det här måste vara historiens värsta domartabbe, alla sporter inkl. En bortdömd straff är blaha-blaha i jämförelse med justitiemordet på Jörgen Westholm. Det handlade enbart om att domarna insåg att de gjort fel i ett tidigare lopp, och vågade inte fria Westholm en gång till, skriver läsaren Hasse Jansson.

”Korrekt dömt”

Andra tycker att beslutet var helt rätt.

– Solklar trängning, skriver Richkard Hunzi.

Läsaren Jan Alkeby efterlyser en gemensam domare för alla V75-tävlingar.

– Rätt eller fel av måldomarna? Det som är fel är att det inte tillsätts proffsdomare på samtliga V75-tävlingar, tills dess skulle vi spelstrejka! Så stora omsättningar var gång och sandlådesnack efteråt, in med "Kacke" som chef, han har klarat av Solvalla I många år utan uppståndelse efter målgång eller hur, skriver han.

”Som en chock”

I sin krönika efter V75 skriver Micke Nybrink om måldomarnas beslut. När de väntade på domarnas beslut trodde han att de skulle fria Westholm.

– Det kändes som ett par timmar. Vi hann se situationen tusen gånger, hann tycka och tänka. Alla var vi nog inne på samma sak. Wash out, det var ingen diskning. Aldrig.

Resultatet kom därför som en chock. Westholm plockades bort, Svanstedt fick segern med sin stora favorit.  Jag vet faktiskt inte om det var rätt. Men en sak kan jag säga. Måldomaren i Östersund är modig. Han har balls. Han berättar också att måldomarnämnden var övertygade och eniga i sitt beslut (vad faen ska han säga?) men det kan inte ha känts kul. Det måste ha känts som en ren mardröm. Nackskott eller hängning?

ARTIKELN HANDLAR OM