”In med nytt folk i trav-tv”

Frank Anderssons krönika med tipsen till V86

TRAV

Flera av Sveriges största underhållningsprogram byter programledare.

Men i trav-tv tycks råda stängda dörrar – det är samma personer år efter år i rutan. In med nya fräscha namn som rör om i grytan. Jag vill se fler olika tipsexperter och mer variation.

Först vill jag tacka för den väldiga respons jag fått på förra veckans krönika. Det var riktigt kul! Nästan alla av er håller med och vill ha trav och spel på krogen. En nyhet är att ATG varje år ansöker om att få det, men blir tydligen stoppade. Men skam den som ger sig och förhoppningsvis får de igenom det inom en  snar framtid.

Nya programidéer räcker inte

Nu över till trav-tv. Och den här gången tänker jag på de personer som medverkar i rutan.

Det är kul att Kanal 75 tar nya grepp med nya programidéer. Men det är

tråkigt att det nästan jämnt är samma människor som syns i rutan.

Så har det varit i många år. Jag har inget emot dem personligen och säger inte att de inte är duktiga, men eftersom trav i tv har så väldigt många timmars sändning i veckan, blir det tröttsamt att lyssna och se på samma personer hela tiden. ATG-Live ska vi bara inte tala om. Där verkar det inte finnas någon coachning alls.

Försök att få in nytt och kunnigt folk i branschen. Framförallt tipsexperter. Just dessa råder det en stor brist på och nu är det bara ett fåtal gubbar som turas om varje vecka. Har någon kontrollerat hur mycket back dessa går på ett år om man skulle lämna in de systemförslagen som de presenterar? Jag skulle vilja se en aktuell ställning vid varje tips- och travprogram, där man redovisar saldot för den aktuella experten. Hur mycket plus (fast det finns det väl ingen som har) eller hur mycket minus vederbörande ligger.

Nya experter ökar kvaliteten

Med fler olika tipsexperter som turas om blir det ökad konkurrens och det är positivt. Jag skulle även vilja se fler och nya programledare och framförallt fler reportrar på banan och stallbacken. En ny person kanske ställer frågorna på ett lite annorlunda vis och är dessutom inte kompis med kuskarna och tränarna.

Men det verkar som att det råder en lite stängd värld på Kanal 75. De vågar inte släppa in nytt folk som splittrar upp den här gamla trojkan som har kört på i år efter år. Då vill jag bara säga följande: Två av landets största underhållningsprogram heter På Spåret och Så ska det låta. Båda var en dundersuccé med sina tidigare programledare. Men helt plötsligt bytte man bara ut Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg mot Kristian Luuk och Fredrik Lindström. Och vips, så fick programmet ytterligare en ny dimension. När Peter Harrysson lämnade Så ska det låta trodde alla att det skulle gå i graven. Men det fick ett nytt lyft när Peter Settman kom in. En tänkvärd jämförelse.

Nästa onsdag hoppas jag att vi ses på Visbytravet som kör V86. Då är jag på plats.

Frank Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM