Uppvisning av Stig H:s talang

”En riktigt bra häst”.

TRAV

Förstapriset var bara 50 000 kronor.

Ändå fanns flera av Sveriges bästa fyraåringar på startlinjen i tisdagskvällens försök till Norrlands Grand Prix på Hagmyren.

Men i loppet fanns det bara en häst på banan, Occhione Jet.

Med en imponerande Sverigedebut i ryggen visade spelarna stort förtroende för Stig H Johanssons italienare Occhione Jet trots att tre av landets mest meriterade fyraåringar fanns bland konkurrenterna, Oaksvinnaren Vincennes, Breeders’ Crown-vinnaren Perfectly Enough och E3-tvåan On Track Piraten.

Det visade sig rätt.

En blixtrande start räckte för att ta kommandot från Vincennes och när Perfectly Enough kom upp på utsidan med On Track Piraten i rygg var positionerna intagna.

Någon fråga om vem som var bäst blev det däremot inte. Efter att ha varvat på 1.14 drog en pigg Occhione Jet undan för fullt på slutvarvet och seglade ifrån sina blågula kullkamrater med mäktiga, vägvinnande steg på 1.12,6/2 140 meter auto.

– En riktigt bra häst. Det är en sådan som man totalt missbedömer på klockan, det händer inte så många gånger på ett år och brukar vara ett gott tecken. Håller han sig fräsch så kommer vi att ha mycket roligt med honom, berömde körande Erik Adielsson

Vincennes försökte gå i närkamp i slutsvängen, men stumnade varpå kriteriefyran Fredrik Laday spurtade till andraplatsen.

Hela tävlingsdagen höll lysande klass och ett snabbt slutvarv bjöds även i Mack Clowns Minne när You Bet Hornline pressade ledande El Sueco mör. Det passade perfekt för Daniel Redéns Hard Livin som tassade med i rygg och slog sig förbi i en mycket plusbetonad årsdebut.

Hallsta Lotus och kronprinsarna glänste

Annars var det kallblod i fokus med både unga och gamla stjärnor där rasens konung Hallsta Lotus åter bekräftade sin överlägsenhet. Efter en tuff inledning till spets gasade Ulf Ohlsson ifrån konkurrenterna på snygga 1.20,3/1 640 meter auto till 13:e raka segern.

Den som mycket väl kan visa sig bli Hallsta Lotus tuffaste motståndare de kommande säsongerna är Månprinsen A.E. Gunnar Melanders toppfemåring tog hem kvällens fetaste segercheck på 150 000 kronor, men fick kämpa för att slå klorna i finske Lumi Hessi som från sin startposition 60 meter framför stretade emot innan galoppen kom mitt på upploppet.

100 000 kronor blev belöningen för Krusse och Michael von Krusenstierna sedan man putsat banrekordet för fyraåringar till 1.24,9/1 640 meter auto i ett fartfyllt lopp

Kanal 75 /Robin Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM