Chefens tips – så blir du rik i kväll

Foto: kanal75
TRAV

Jackpott och tio miljoner på V86 i kväll.

Tävlingarna avgörs på Åmåls 800-metersbana.

Travbane-chefen tipsar hur man gör för att vinna på den speciella banan.

– Spetshästarna har fördel, jag vore dum om jag sa något annat, säger Per Hagström.

V86-cirkusen fortsätter sin turné runt om i landet. I kväll körs tävlingarna i Åmål och det ligger mycket extra-miljoner i potten då det är jackpott.

För att vinna de pengarna måste man ha full koll på banan. En som har det är travbanechefen Per Hagström.

Rakt på sak, hur gör man för att vinna pengar på Åmålstravet?

– Hästar med bakspår har lite mer nackdel här då upploppet är kort (105 meter). Men som spelare sak man även tänka att ledningen är väldigt eftertraktad här, det händer inte sällan att det blir bra fart i början av loppen. Man kan därmed spekulera i vilka lopp det blir f ö r hård körning om ledningen, säger Per Hagström och fyller i:

– Spetshästarna har fördel, jag vore dum om jag sa något annat.

Berätta mer vad som är så speciellt med er bana?

– Det är ju att den är 800 meter, annars är den som vilken annan bana som helst. Det är kort upplopp, men kurvorna är inte så mycket mindre än andra banor. De som har kört mycket lopp på Åmål har lite fördel. Björn Goop vinner mycket lopp här. Likaså Magnus Jakobsson, Micke J Andersson och Marcus Hultman, när han har något att åka med, säger Hagström.

Har du några hemmatips inför kvällen?

– Marcus Hultman kan vinna med 3 Pippi (V86-2). Det är en intressant häst.

”Laddar stenhårt”

Banan förväntar sig en folkfest under kvällens tävlingar. Förra året besökte 6300 personer banan den här dagen, nu siktar Åmålstravet lite högre.

– Vi laddar stenhårt inför det här. Vi har ett trav, blues och travarrangemang. Sen är det After Trot efter travet, det blir en jäkla fest, säger Per Hagström.

– I fjol, när det kom så mycket folk, upptäckte vi att det är på gränsen av det vi klarar av. För komfortens skull tar vi in 6500 personer i kväll, sen stänger vi. Det är inte helt osannolikt att vi lyckas med det.