Hästägaren gör succé: ”Är bästa chansen på V86”

Foto: Kanal 75
TRAV

Hästägaren Björn Wedenberg har gjort succé på tävlingsbanan de senaste månaderna.

På onsdag kan framgångarna fortsätta då han har två av sina hästar till start på V86.

– Bästa chansen är Winning Love, säger han.

I april blev Björn Wedeneberg månadens hästägare hos Svensk Travsport efter att ha varit hundraprocentig som hästägare.

Under våren och sommaren har Björn Wedeneberg skördat fina framgångar på banan. Hans hästar Winning Love, I Saw You och Revenique bara vann för sin tränare och kusk Åke Lindblom. Sammanlagt sprang de in 440 000 kronor under april månad.

 ”Kusk som är lite positiv”

I maj fortsatte succén då Winning Love vann Harper Hanovers lopp med en halv miljon kronor i förstapris under Elitloppshelgen.

Dessutom vann Revenique 25 000 kronor på Eskilstuna i början av maj.

– Det är Winning Love och I Saw You som gått riktigt bra. Det känns riktigt bra, nu hoppas jag att det räcker ett tag till.

– Jag har hoppats på det här, jag har ju en kusk som är lite positiv. Han har sagt att det ska gå bra och jag har litat på honom. Nu har han fått rätt.  Vi har hållt på i 15 år och det har inte gått så här bra tidigare. Det är lite roligt när det tänder till.

”Är inga större problem”

På onsdag kan hästägarens segertåg fortsätta då två av hans hästar, Winning Love och I Saw You besöker Visbytravets V86-tävlingar.

I Saw You går ut i V86-7, Gotlandslöpningen.

– Det är en lite annan bana på Gotland. Det är kortare raksträckor och långa kurvor. Men jag tror att det ska gå bra. Bakspår tror jag inte är någon nackdel, tvärtom. Han är startsnabb men går även bra bakifrån, det är inga större problem. Men det är bra hästar så löpningsförloppet avgör lite, om det går fort från början. Han är i fin form.

Ännu mer positiv låter ägaren om Winning Love i V86-8.

–  Det är bästa chansen. Han står bra inne i loppet och han är i kanonform.

Kan det bli dubbelseger för dig som ägare?

– Det vet man aldrig.

Björn Wedenberg äger sex hästar och alla tränas av Åke Lindblom.

– Jag tycker att han är bra. Jag förstår inte varför folk inte använder småtränare mer. Jag tror att de är minst lika bra som de andra. Man har trevligare dessutom. De har inte lika många hästar att sköta om. De vet vem jag är och hur hästarna mår. De både tränar och kör hästarna, de kan dem utan och innan. Men det har inte folk fattat. Jag och Åke Lindblom har kul ihop.  Nu ska vi till Gotland och Åke har redan åkt dit. Jag kommer vara på plats. Det är det som är kul, att man åker runt på de här fina sommarbanorna.