Takters dramatiska möte – så träffade han kärleken Jenny

TRAV

Johnny Takter körde över Jenny J Karlsson med en häst.

I dag är de ett par.

I ”Sommartravpratarna” avslöjar stjärnkusken hur allt gick till den dramatiska dagen de träffades för första gången.

Foto: kanal75
Johnny Takter.

I ”Sommar i P1” berättar intressanta människor om sina upplevelser och spelar sin favoritmusik. Travtränaren Lutfi Kolgjini är en av de som har delat med sig av sin livshistoria för svenska folket.

Travet vill inte vara sämre.

Under kategorin ”Sommartravpratarna” på atg.se berättar profiler med anknytning till branschen om sina upplevelser. Denna vecka är det Johnny Takter som står för värdskapet, och i det en timme långa programmet berättar han bland annat om när han träffade sin sambo, Jenny J Karlsson.

”Hon var chockad”

Takter var hos kollegan och vännen Lutfi Kolgjini och hjälpte till med att köra snabbjobb.

Då hände något.

– Det var enormt mycket snö den vintern och det var höga snövallar längs med banorna. Det var jag, Ludde och en stalltjej som körde. Plötsligt hände något och tjejen ramlade ur. Jag som kom bakom körde över henne. Jag blev livrädd. Jag kunde inte vända, med tanke på snövallarna och när jag sneglade bakåt såg jag en livlös kropp ligga på marken, berättar Takter.

Han fortsätter:

– Vi var tvungna att fortsätta ett varv till. Vi hjälptes åt att bära in henne i bilen. På vägen in vaknade hon, vi pratade inte, men jag förstod att hon var chockad och inte mådde bra.

Välkänt ansikte

Tjejen som blivit påkörd var Jenny J Karlsson, men Takter pratade inte med henne något mer.

Inte just då.

– Dagen efter åkte jag över till Jimmy i USA och jobbade i nio månader. Men när jag kom hem så var jag ute, och där var det ett ansikte som jag kände igen. Vi började prata lite och vi förstod varandra.

Johnny hade stött på Jenny, och från att vara mannen som körde över henne i ett träningsjobb, började de båda fatta tycke för varandra.

– Jag tyckte att hon var lite ung, hon var 24 och jag var 42, men hon var Jenny, beskriver Takter i programmet. 

För att lyssna på hela programmet, gå in på atg.se och leta på fliken ”Sommartravpratarna”.