Expertens tips: Så vinner du på Visby

Tipsexperten och Visby-profilen Anders Bergström avslöjar knepen och speltipsen till onsdagens lopp

TRAV

Tipsexperten Anders Bergström bjöd på tips som gav 166 000 kronor.

Själv lämnade han inte in och gick miste om storvinsten.

I dag jagar han revansch när V86 besöker Visby.

– Det är de stora stallen som vinner;  Stig H Johansson, Per Lennartsson och Timo Nurmos, säger han till Trav365

Anders Bergström, tipsexpert på Visbytravet och krönikör på Gotlands Allehanda vet hur du vinner på Visby.

Genom åren har det blivit både succé och några missöden som tipsexpert.

 – En tävlingsdag för två, tre gånger sedan satte jag V4, V5, V3 och Dagens Trio. Det var inte några större system jag hade gjort men de som hade spelat mina system de gjorde en vinst på 10 000 kronor.

2010 bjöd han på tipsen i banprogrammet – men missade att spela själv.

 – Jag tippade V5 i programmet och raden gick in och gav 169 000 kronor. Det är den största utdelningen som varit på Visbytravet någonsin.  Det vara bara två personer som satte raden, tyvärr spelade jag inte själv. Det kan vara så att vinnarna tog rygg på mina tips, men det är ingen som har hört av sig och tackat, säger han.

Stora stallen som vinner

Till kvällens V86-tävlingar har han två bra tips som spelarna ska tänka på innan de lämnar in sin rad.

– Det första man ska tänka på är att de hemmahästarna inte duger, rent statistik på Visbytravet. Det är de stora stallen som vinner; Stig H Johansson, Per Lennartsson och Timo Nurmos. Jag ser ingen riktigt bra chans för hemmahästarna inom V86-spelen. Stig H Johanssons  fyra hästar ska man ha med på V86-spelet. Jag har pratat med honom och han trodde på bra chans med alla fyra.

– När det gäller Visbytravet ska man ha klart för sig att innerspåret i regel inte är någon fördel eftersom första kurvan kommer alldeles för snabbt och häst nummer ett har svårt att få upp farten bakom bilen för att kunna försvara ledningen. Jag har gjort statistik på det för några år sedan och det visade  sig att på 200 lopp var det bara två hästar som vunnit från innerspåret. Det kan vara bara att känna till, säger Anders Bergström.

FAKTA

Tipsen till V86

V86-1:

”Jag spikar 3 Elora Hanover. Stig H tror att hästen kan slåss om segern. Stig H tar aldrig till några överord, men jag tycker att det låter klart positivt. Ska man gardera ska man ta med 7 O.U Glide”.

V86-2.

”Jag har pratat med Stig H Johansson om 1 Robis Sara. Hon är relativt snabb ut men Stig säger att spets är inget måste för henne. Hon går lika bra ledningen som i ryggar och kan speeda bra till slut.

Den som jag gillar är 9 Balzac Boko. Den kan börja i rygg på Robis Sara och kommer han ut till slut blir han farlig. Han har gått bra i de senaste starterna”

V86-3:

”8 Prada Secret är en stark häst som riskerar att bli bortglömd. Han var riktigt imponerande när han segrade på Vaggeryd. Om han kan skaffa sig en bra position från det här spåret blir han farlig. Han är riktigt stark den här hästen. Oberon F.H. ser ut att bli favorit. Hästen vann senast, men det var på kort distans. Risken är att han får ledningen och får bestämma där”.

V86-4:

”Det är ett lågklassigt för att vara ett V86- lopp. Det är massa hästar utan meriter och favorit blir nog 1 Starlight Brizard eftersom spelarna tror att hästen får ledningen och kan behålla den. Men det behövs ju bara att någon tutar och kör och sätter press på henne. Då är loppet vidöppet. En del tror på Magic Rex, men jag tycker inte att hästen har presterat så bra. 8 Out kommer dock med en vacker rad. Här måste spelarna vara uppmärksamma på att det handlar om montélopp. Det är skillnad på att trava under sadel eller framför en sulky. Hemmahästen 12 Avena Goldinia var bra i början av året, men har inte visat samma form som i början av året. Ska man strecka henne får det bli som sjunde eller åttonde streck. 4 Piper Peson vann senast. Men hästen hade inte vunnit på tre års tid. Jag tror inte att blixten slår ner två gånger, han räcker inte till här. De som gör stora system ska strecka på här så mycket som möjligt. Här är det skrällar på gång”

V86-5: 

”Ett öppet lopp där jag har tippat 9 Eminent Sund. Hästen kan får en bra resa här.  Stig H Johansson tycker att 4 Pine Rolls har haft lite otur på slutet, men han trodde på chans. Även här skulle jag strecka på”.

V86-6: ”Jag tittade på 8 Aponia Boko på ATG Live. Hästen var tvåa senast på Solvalla och gjorde ett mycket bra lopp. Om inte spåret förstör för henne tycker jag att det kan vara en vinnare till fem-sex gånger pengarna.

1 Moreorlessaguess blir nog flitigt streckad på grund av spåret och på grund av Örjan. Om hästen blir favoritspelad, är det helt obefogat.”

V86-7: ”Chanserna för Stig H Johanssons häst i Gotlandslöpningen, Kash`s Cantab, har ökat  ytterligare i och med att Alvena Pele är struken. Det Stig sa till mig i måndags när jag pratade med honom var att Kash´s Cantab är snabb ut men att han inte kan ta en längd på Alvena Pele. Det var ett orosment för Stig, men det orosmomentet har försvunnit nu. Det är rimligt att anta Kash`s Cantab tar spets nu och att han sedan för vara ifred. Kash`s Cantab får ledningen och får bestämma tempot blir han svår att slå”.

V86-8: ”Det är inte fel att singelstrecka 11 Winning Love. Hästen möter lättare motstånd nu. Garderar du ska du ha med 6 Odd Fellow, 10 Outlaw Merci”.