Chockvinnarens drag: ”Hästen som kan ge miljonerna”

Ola Ahlsén vann fem miljoner på V75 - bjuder på tipsen till helgen

TRAV

Ola Ahlsén loggade in på kontot och hittade 5,2 miljoner kronor.

Det han trodde var ett ”fel” var en drömvinst på V75.

Nu delar han med sig av sina bästa speltips till helgens lopp på Årjäng.

– Well Armed i V75-2 är en bra skräll, säger Ola Ahlsén.

Miljonvinsten för Ola Ahlsén 2007 kom som en chock. Ola hade gjort ett system till sina kunder i hans spelbutik i Lerum, men eftersom han var ledig och tillbringade dagen med sina söner hade han gjort ett till system med några vänner. Ett system som han lämnade in på nätet.

”Trevlig överraskning”

Han hade inte tid att se loppen under dagen, men när han skulle logga in på sitt ATG-konto senare under kvällen fick han en chock.

Över 5 miljoner kronor fanns på kontot.

– Det var en trevlig överraskning, det hade jag inte räknat med. Jag brukar sitta och titta på loppen men den här gången hade jag missat det. Jag fick reda på det när jag loggade in istället, berättar han.

”Spelar fortfarande”

Totalt var de fem stycken som delade på miljonerna.

– Vi spelar fortfarande tillsammans de lördagar som vi kan. På somrarna blir det oftare, det är roligare nu när man kan åka ut på trav.

Men några fler miljonvinster har det inte blivit varken för Ola eller butiken.

– Det går hyfsat, men inga sådana större vinster har kommit. Det rullar på i butiken, men det är omkring ett år sedan vi vann stort då vi spelade in 600 000 kronor.

Tack vare miljonvinsten har han kunnat hitta på en hel del.

– Vi har rest ganska mycket, köpt bil och flyttat till ett större hus. Det finns alltid hål att stoppa i. Vi köpte en häst, men tyvärr blev det inget av den. Den kom till start och vann ett lopp, men sedan blev det inget mer.

Till helgens V75-tävlingar på Årjäng har han några bra tips till Trav365:s läsare.

– Det ser på förhand enkelt ut för Svanstedts hästar Merger Blue Chip och Mellby Sambuca. Det är två bra Svanstedt-hästar som ska vinna. Jag spikar Merger Blue Chip, men den andra garderar jag med Lindus key som jag tror kan ta dem på upploppet. Det kan ge hyfsat med pengar på lördag även om det ser favoritbetonat ut.

”Tänkte spika”

Miljonskrällen kan komma i V75-2 – där han hittat en häst som bara är streckad på sex procent.

– Det är en svensk häst och norsk kusk, Well Armed i V75-2. Jag tänkte nästan spika men jag vågade inte riktigt. Det är en bra skräll.

Vilket är ditt bästa tips för att vinna på trav?

– Du ska tro på dig själv. Experter är bra att lyssna på för att få ett hum, men du måste ändå tro på det du själv känner och våga spika hästar som är en chansning. Våga gardera stora favoriter. Det räcker med att de faller bort och en andrahandare vinner för att de ska bli stora pengar. Jag försöker hitta några spikar och gardera mycket i de andra loppen. Helgarder du några lopp hittar du långskotten som ingen annan tar med. När vi vann hade jag fyra spikar och tre helgarderade lopp. Det är nyckeln till framgång; att våga spika.

ARTIKELN HANDLAR OM